Güvençer, Doğaltaş fuarını ziyaret etti

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İzmir’de düzenlenen 20. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarında Muğlalı mermercileri yalnız bırakmadı.26–29 Mart tarihleri arasında düzenlenen MARBLE 2014 - 20.Uluslararası Doğaltaş...

Güvençer, Doğaltaş fuarını ziyaret etti

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İzmir’de düzenlenen 20. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarında Muğlalı mermercileri yalnız bırakmadı.

26–29 Mart tarihleri arasında düzenlenen MARBLE 2014 - 20.Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, yapılan açılış töreniyle kapılarını açtı.

Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde düzenlenen açılışa Vali Güvençer’in yanı sıra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürü Mehmet Hamdi Yıldırım, Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makineleri Üreticileri Birliği Başkanı Raif Türk ve Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Arslan Osman Erdinç katıldı.

Açılışta yaptığı konuşmada doğaltaşın önemine değinen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi: “Doğaltaşın en zengin olduğu ülkelerden biriyiz. Travertende dünya rezervlerinin yüzde 60’ını elimizde bulunduruyoruz. Doğaltaş üretim ve ihracatında ise dünyada üçüncü sıradayız ama birinci olabilecek kapasitedeyiz. Türkiye önümüzdeki dönemde doğaltaşta dünyanın en önemli ülkelerinden biri olmayı hedefliyoruz. Gerçekleştirdiği 2.2 milyar dolarlık ihracat rakamının yarısını blok olarak dünyaya satan ülkemiz, geri kalan yarısını da işlenmiş mermer olarak satıyor. 10 yıldan bu yana mermerle ilgili makine sanayi de büyük gelişme gösterdi. Türkiye artık mermerle ilgili tüm teknolojileri üretebilen bir ülke haline geldi, bundan gurur duyuyorum” dedi.

Yaklaşık 45 bin metrekare alan üzerinde gerçekleşen MARBLE Fuarı’na 32 ülkeden 275’i yabancı, 912’si yerli olmak üzere toplam 1187 firma katıldı.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.