GÜVENÇER, BAŞARININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın başlattığı Gönül Elçileri Projesi’nin ikinci adımını kapsayan 'Kadınlar için Mesleki Eğitim Projesi' çalışmaları kapsamında Milas’ta toplantı düzenlendi.Aile ve Sosyal Politikalar...

GÜVENÇER, BAŞARININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın başlattığı Gönül Elçileri Projesi’nin ikinci adımını kapsayan 'Kadınlar için Mesleki Eğitim Projesi' çalışmaları kapsamında Milas’ta toplantı düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından; toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığın geliştirilmesi, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının arttırılması, insan kaynağı ihtiyacının güçlendirilmesi ve gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan Gönül Elçileri Projesi ikinci adımını attı. Projenin kadınlar için mesleki eğitim çalışmalarını kapsayan ikinci adımı, Milas Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde düzenlenen toplantıda tanıtıldı. Toplantıya; Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy, İlçe Sağlık Müdürü Duygu Sarı, Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Kaplan, mahalle muhtarları ve proje kapsamında eğitim alacak olan kadın kursiyerler katıldı. Toplantıda ilk konuşmayı gerçekleştiren Milas Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Abdullah Er, proje hakkında bilgi verdi. Daha sonra eğitime katılan iki kadın kursiyer, program hakkındaki görüşlerini, deneyimlerini ve eğitimle birlikte yaşadıkları olumlu gelişmeleri dile getiren bir konuşma yaptılar. Kursiyerlerin konuşmasının tamamlanmasıyla kürsüye çıkan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, projeyi detaylı bir şekilde anlatan ve eğitime katılan kursiyerlerden alınan röportajların verildiği bir sunumla salondakilere bilgi verdi.

“Bayan çalışanlar daha kalifiyeli olacak”

Tanıtım toplantısında konuşan Kaymakam Fuat Gürel, projenin bayanların mesleki konuda eğitim almalarının önemine değindi. Projenin kayıt aşamasındaki çalışmalar hakkında da bilgi veren Kaymakam Gürel; “Bundan birkaç ay önce yaptığımız Gönül Elçileri Projesi’nin ikinci ayağı olan kadınlar için mesleki eğitim toplantısında 300 kursiyer hedefi vardı. İlçemize 40 öğrenci düşmüştü. Bu sırada ben bir ay sonra yurtdışına gittiğim için hemen 36 kişinin kaydını yaptırdık. Daha sonraki şubat ayındaki kayıtlarda da 41 kişiye ulaşmışız. Hedefi aşmışız ancak gördüğümüz tablo biraz geride kaldığımızı göstermiştir. Bunu da önümüzdeki süreçte telafi edeceğiz. Mesleki eğitimin önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Milas ve Bodrum arasında bir bağ var. Bu bağın iş gücü kısmı gösteriyor ki birçok vatandaşımız Bodrum’da bir iş alanında çalışıyor. Bu vatandaşlarımızın daha kalifiyeli, eğitimli olmalarını tabi ki bizler arzu ediyoruz. Halk Eğitim kapsamında burada da güzel kurslar açılıyor. Bu eğitimler sayesinde işçilerin büyük çoğunluğunu oluşturan bayanlarımız bilgi ve becerileriyle çıtayı yükselteceklerini umuyorum. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Toplantının kapanış konuşmasını gerçekleştiren Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, başta projeyi başlatan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına ve projede emeği geçen herkese tek tek teşekkür etti. Eğitim projesiyle birlikte başarının da mutlaka geleceğini belirten Vali Güvençer, ülke olarak başarıya en çok ihtiyaç duyulan bir dönemden geçildiğine işaret ederek; “Bu başarıya her zaman olduğundan çok fazla ihtiyacımız var. Bu günlerde sadece bizim değil tüm insanlığın örnek başarılara ihtiyacı var. Değer kazandırabilecek kapılar açıldığında bu imkanları kaybedecek tahammülümüzün olmaması gerekiyor. Böylede daha mutlu, huzurlu, güçlü bir Türkiye idealini gerçekleştirmiş olacağız.” diye konuştu.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından toplantıya katılanlar, okulun yiyecek içecek bölümünün hazırladığı ürünlerden oluşan kokteyle katıldılar.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.