Güvenç: Turist sayısında artış bekliyoruz

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclis Toplantısı sonrasında düzenlenen törende ATM Dalaman Dış Hatlar Terminali Genel Müdürü Hamdi Güvenç’e MUTSO Başkanı Bülent Karakuş ve Meclis Başkanı Hilmi Giresun tarafından...

Güvenç: Turist sayısında artış bekliyoruz

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclis Toplantısı sonrasında düzenlenen törende ATM Dalaman Dış Hatlar Terminali Genel Müdürü Hamdi Güvenç’e MUTSO Başkanı Bülent Karakuş ve Meclis Başkanı Hilmi Giresun tarafından “Turizme Hizmet Ödülü” verildi.

Ödül töreni sonrasında 2013 yılı ile ilgili kısı bir değerlendirmede bulunan ATM Dalaman Dış Hatlar Genel Müdürü Hamdi Güvenç, “Dalaman Dış Hatlar Terminali Kaş Kalkan’dan Marmaris ve Datça’ya kadar geniş bir alana hitap ediyor. Havalimanımız, 10 milyon yolcu kapasiteli ve Avrupa’nın en iyi havalimanlarından birisi. Havalimanımız ileri teknoloji ile yapıldı” dedi.

Muğla’ya her yıl gelen yabancı turist sayısının 3 milyon olduğuna işaret eden Güvenç, bu turistlerden yaklaşık 1.5 milyonunun Dalaman Havalimanı’ndan geçtiğini anlatarak, “Geçen sene ana pazarımız İngiltere’de yaşanan ekonomik kriz bölgemize gelen toplam turist sayısında bir azalmaya neden oldu. Turizm Bakanlığı, Muğla Valiliği ve sektörlerle ortaklaşa yaptığımız çalışmalarla İngiltere pazarında yaşanan azalmanın önüne geçildi. Ayrıca, Almanya ve Rusya’dan gelen turist sayısındaki artışlarla açık tamamen kapatıldı” diye konuştu.

Güvenç, “Bu sene bölgemize gelen turist sayısında toplamda yüzde 8’lik bir artış öngörüyoruz. Almanya’da Sun Express ile yaptığımız görüşmelerde 5 kentten Dalaman’a uçak seferi yapılması konusunda mutabakata vardık. Bu önemli bir gelişme, bu Alman pazarında yaklaşık yüzde 21’lik bir artışa tekabül ediyor. Rusya’da yaptığımız çalışmalarda olumlu sonuçlandı. Bölgemize gelen Rus turist sayısı 145 binden 175 bine çıkacak. Rusya pazarında Yüzde 22’lik bir artış söz konusu. Bu artışta, Almanya’dan Yunanistan’a uçuşlar düzenleyen bir tur operatörünün de bize gelme kararı alması önemli rol oynayacak. Bu tur operatörü de bölgemize en az 9-10 bin turist getirecek” dedi.

Bu haber toplam 139 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.