GÜVEN AKARKEN GÜVEN TAZELEDİ

Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası’nın 8. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Kongrede mevcut başkan Güven Akarken 301 oy alarak tekrar seçilirken, diğer aday Seyfettin Ölmez ise 142 oy aldı.Muğla Yiyecek Maddeleri...

GÜVEN AKARKEN GÜVEN TAZELEDİ

Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası’nın 8. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Kongrede mevcut başkan Güven Akarken 301 oy alarak tekrar seçilirken, diğer aday Seyfettin Ölmez ise 142 oy aldı.

Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası’nın 8’inci olağan kongresi Muğla Belediyesi Konakaltı Kültür merkezi salonunda yapıldı. 928 üyesi bulunan odanın seçimine Muğla Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yusuf Kayacık, Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Sezgin ve üyeler katıldı.

Yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporlarının okunmasının ardından Oda’nın kurucu eski başkanlarına, en eski 10 üyesine ve yeni hizmet binası yapımında emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi. Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası’na mevcut Başkan Güven Akarken ile Seyfettin Ölmez aday oldu.

Başkan adaylarından Seyfettin Ölmez yaptığı konuşmada oda üyesi esnaflar için yapacakları hizmetleri aktardı. Ölmez, “Esnafımız büyük marketlere karşı yeteri derecede rekabet edemiyor. Bu konuda çalışmalar yapacağız. KOSGEB ile irtibata geçerek KOSGEB kredilerinden yararlanmalarını sağlayacağız, oda üyelerimizin indirimli alışveriş yapmalarını sağlayacağız, esnaf üyelerimizin çocuklarına burs imkanı sağlayacağız” dedi.

Mevcut Başkan ve Başkan adayı Güven Akarken Seyfettin Ölmez’in bazı açıklamalarına tepki gösterirken, “Odamız son 4 yıl içinde kurumsallaşmış bir oda haline geldi. Göreve gelirken sözünü verdiğimiz yeni hizmet binamızı oda üyelerimizin de katkıları ile hizmete açtık. Haftanın belirli günlerinde değil, her gün yanında olarak sorunlarını dinledik. Bugüne kadar yüzlerle ifade edilen esnafımız KOSGEB kredilerinden yararlanmış, bundan sonra yararlanmaya devam edecektir. Odamız, Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşu yasasına tabi olup, hangi işlemden ne kadar ücret tahsil edileceği yasalar ile belirlenmiştir. Bunun dışında yasal olmayan bir ücret talep etmemiz mümkün değildir. Ben yukarıdan birilerinin değil, Muğlalı esnafımızın adayıyım. 4 yıllık görev süremizde yaptığımız tasarruflar toplamı 400 bin lira civarında. 50 yılık tarihinde olmayan kendi binamızı aldıktan sonra bundan sonra artık öncelikli hizmetimiz basit usul muhasebe kayıtları, okuyan başarılı öğrencilere burslar vermek, talep olması durumunda ücretsiz kurslar düzenlemek olacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde mevcut başkan Güven akarken 301 oy alırken rakibi Seyfettin Ölmez ise 142 oyda kaldı.

Güven Akarken’in listesinde Ali Türköz, Nafiz Sarıoğlu, Süleyman kaya, Mevlüt Özdemir, Taşkın Akpınar, Tuncay Baydur, Hüsamettin Kocabıyık ve Erdal Altındal yer aldı.

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.