Gürün’e kardeş ziyareti

Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Başbakan Yardımcısı Hızırbek Gayretullah, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.“Doğu Türkistan’ın Dünü, Bugünü, Yarını” isimli konferansa katılmak için Muğla’ya...

Gürün’e kardeş ziyareti

Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Başbakan Yardımcısı Hızırbek Gayretullah, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

“Doğu Türkistan’ın Dünü, Bugünü, Yarını” isimli konferansa katılmak için Muğla’ya gelen, Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Başkaban Yardımcısı Hızırbek Gayretullah, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti ve Yörük Türkmen kültürüne yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

Doğu Türkistan ve Türkiye arasındaki ilişkiler ve iki ülke halkının birbirini tanıması için ziyaretlerde bulunduğunu söyleyen Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Başbakan Yardımcısı Hızırbek Gayretullah, konferans için geldiği Muğla’yı ve kent mimarisini çok beğendiğini söyledi.

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Türkiye ile Doğu Türkistan arasındaki ilişkiler ve halkların birbirini tanıması için bu tür ziyaretler ve konferanslar çok önemli. Coğrafi olarak uzak da olsa Türk devletlerinde yaşanan acılar ve sevinçler ortak acımız ve mutluluğumuzdur.

Muğlamızı beğenmeniz bizi ayrıca mutlu etti. Geleneksel Muğla mimarisini restorasyon çalışmaları, gerekli tedbirlerle korumaya ve yaşatmaya çalışıyoruz. ” dedi.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.