Gürün’den Hayvan Hakları açıklaması

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü” ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamasında her canlının sağlıklı koşullarda yaşam hakkı olduğuna değinen Başkan Gürün, “...

Gürün’den Hayvan Hakları açıklaması

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü” ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamasında her canlının sağlıklı koşullarda yaşam hakkı olduğuna değinen Başkan Gürün, “ Muğla Belediyesi olarak hayvan haklarını da çok önemsiyoruz. Bu konu ilgili yaptığımız çalışmaları vatandaşlarımız da takip ediyordur. Hem sokak hayvanlarının refahı oluşturabilmek hem de kentlilerimizin sokak hayvanları kaynaklı çevre rahatsızlıklarından korunabilmesi için çok sayıda çalışma yürüttük, yürütüyoruz. Bu anlamda öncü ve pek çok belediyeye örnek olduk. Doğal park alanımız, yemek su odaklarımız, belediyemize özgü ve birçok kez de derneklerimiz ve yerel hayvan görevlilerimizle el ele hazırladığımız çalışmalarımızdan sonra en son kedi evlerimiz ile bu öncü pozisyonumuzu sürdürdük.” açıklamasında bulundu.

Hazırlanan hayvan hakları yasasının da “Yaşam Hakkına Saygı” çerçevesinde, hiç kimseyi, hiçbir canlıyı ve sokak hayvanlarının sağlığından sorumlu olan yerel yönetimleri zor durumda bırakmayacak şekilde oluşturulmasını arzu ettiklerini belirten Başkan Gürün ayrıca “Belediye olarak 2000 yılından beri sokak hayvanları ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte. Öncelikle, son derece insani şartlarda oluşturulan “Geçici Hayvan Bakımevi”miz ve burada çalışan görevlilerimiz ve gönüllülerimiz önemli bir misyon üstlenmişlerdir. Başlarda köpekler ve şimdi kedilerin de içinde olduğu çok sayıda sokak hayvanı bu alanda kısırlaştırılmakta, aşılanmakta, iç dış parazit mücadelesi yapıldıktan ve küpelendikten sonra, alındıkları ortama 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince geri bırakılmaktadır. Barınağımızdan şimdiye kadar çok sayıda köpeğin sahiplendirilmesi de mutluluk vericidir.” dedi.

Bu haber toplam 185 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.