GÜRÜN, YERKESİK VE KÖYLERİNİ GEZDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 30 Mart Yerel Seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.Başkan Gürün yerel seçim çalışmaları için bu kez Muğla...

GÜRÜN, YERKESİK VE KÖYLERİNİ GEZDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 30 Mart Yerel Seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Başkan Gürün yerel seçim çalışmaları için bu kez Muğla merkez yeni adıyla Menteşe’de esnaf odaları, Menteşe köy ve beldelerini dolaştı. Başkan Gürün’e bu gezilerinde CHP Menteşe Belediye Başkan adayı Bahattin Gümüş, CHP Muğla İlçe Başkanı Erkan Aydın, partililer eşlik etti.

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün ve beraberindeki heyet ziyaretlerine Muğla Kamyoncu Otomobilci ve Şoförler Esnaf Odası, Muğla Berberler ve Kuaförler Esnaf Sanatkarlar Odası, Elektronikçiler Odası, Esnaf Kredi Kooperatifi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’ndan başladı. Başkan Gürün ziyaretlerinde esnaf odaları ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’yla fikir alışverişinde bulunduklarını, büyükşehir statüsüne geçecek Muğla’da yaşanacak değişimlerin konuşulduğunu söyledi.

Başkan Gürün daha sonra Sarnıç, Kıran Köyü ve Yerkesik beldesini ziyaret etti. Gittiği köylerde yoğun ilgiyle karşılanan Başkan Gürün kahvede toplanan vatandaşlarla sohbet etti. Büyükşehir yasasına karşı olmadıklarını söyleyen Başkan Gürün bu yasanın hiçbir evresinde yerel yöneticilere, vatandaşa sorulmadığını hatırlattı. Başkan Gürün; “30 Mart yerel seçimleriyle sadece Muğla’da 49 belde, 396 köy kapatılacak. Bizim büyükşehir yasasındaki itirazımız köylerin ve beldelerin kapatılmasınaydı. Bu yasa Muğla’ya yetki ve kaynak açısından önemli katkı sağlayacak. Beldelere ve köylere hizmetler İlçe belediyesi ve büyükşehir belediyesi tarafından götürülecek. Büyükşehir su, kanalizasyon, arıtma, ulaşım, karayolları hariç yollar, haller, mezbaha, itfaiye gibi birçok hizmetten sorumlu olacak. Seçimlerde İlçe belediye başkanını, ilçe belediye meclisi ve büyükşehir belediye başkanını seçeceksiniz. Büyükşehir meclisi her ilçeden, ilçenin nüfusuna göre belirlenen ilçe meclis üyesi sayısı kadar ilçe belediye başkanı ile birlikte büyükşehirde temsil edilecek.” dedi. 30 Mart Yerel seçimlerinin Türkiye’de yaşanan güvensizlik ortamında siyasi iktidara bir tepki olacağını söyleyen Başkan Gürün, herkesin bu seçimlerde sandığa gitmesi gerektiğini söyledi.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.