Gürün: “Yaraları Hep Birlikte Saracağız”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla’nın 7 ilçesinde devam eden orman yangınlarından etkilenen mahallelerde incelemelerde bulundu. Başkan Gürün “ Yangın felaketinin yaralarını hep birlikte saracağız....

Gürün:  “Yaraları Hep Birlikte Saracağız”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla’nın 7 ilçesinde devam eden orman yangınlarından etkilenen mahallelerde incelemelerde bulundu. Başkan Gürün “ Yangın felaketinin yaralarını hep birlikte saracağız. Büyükşehir Belediyemiz tüm ekip ve imkânlarıyla vatandaşımızın yanında” dedi.

 Tüm Ekiplerimizle Sahadayız

Milas’ın Ören ve Menteşe’nin Kozağaç Mahallesinde başlayan orman yangınları nedeniyle bu bölgelerde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “İlçelerimizde yangınlar devam ediyor. Kavaklıdere ilçemizde devam eden yangın Menteşe İlçemizin Kozağaç mahallesine kadar geldi. Bu bölgede tahliye kararı alındı. Tüm ekiplerimiz ve vatandaşlarımızla birlikte yangının söndürülmesi için mücadele ediyoruz. Alevlerin daha fazla ilerlememesi için hava desteğinin arttırılması gerekiyor. Sadece Menteşe’de değil Bodrum, Marmaris, Milas, Kavaklıdere, Seydikemer ve Köyceğiz ilçelerimizdeki yangınlarla ilgili de üzerimize düşen ne varsa fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Son olarak Milas İlçemizde bulunan Kemerköy Termik santraline yangınların sıçraması ihtimali hepimizde endişeye sebep oldu. Nitekim yangınlar bu noktaya geldi ancak burada aldığımız bilgilere göre çok ciddi bir yangın meydana gelmedi” dedi.

Yangın alanlarında vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Gürün, “Kimse paniğe kapılmasın, yangın felaketinin yaralarını hep birlikte saracağız. Büyükşehir Belediyemiz tüm ekip ve imkânlarıyla sizlerin yanında. Bu felaketin sonuçlarını hafifletebilmek için, zararı azaltmak için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

7 İLÇEDE 54 MAHALLE BOŞALTILDI

Muğla’nın ilçelerinde 29 Temmuz tarihinde başlayan orman yangınlarında bu güne kadar 7 ilçede 54 mahallede 11 bin 844 haneden 35 bin 365 vatandaş tahliye edildi. Muğla’nın Milas ilçesinde ise 17 mahallede (Alatepe, Çakıralan, Dere, Hüsamlar, Kalem, Kultak, Ören, Pınar, Sek, Türkevleri, Yoğunoluk, Çamlıca, Bağdamlar, Bayır, Gürceğiz, Akçayaka ve Karacaağaç) tahliye işlemleri başlatılmış vatandaşların tahliyeleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi ulaşım araçları ve deniz yolu ulaşımları ile gerçekleştirildi. Bölge bulunan 4 bin 994 hane boşaltılırken 8 bin 743 vatandaşımız güvenli alanlara taşındı.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.