Gürün: Vatandaşlarımızı suyla buluşturmayı sürdüreceğiz

MUSKİ Genel Müdürlüğü, 2016 yılının ilk 9 aylık süresinde il genelinde susuz ve su sıkıntısı çeken mahallelerde 128 kilometre uzunluğunda içme suyu hat çalışması gerçekleştirerek vatandaşların daha sağlıklı suya...

Gürün: Vatandaşlarımızı suyla buluşturmayı sürdüreceğiz

MUSKİ Genel Müdürlüğü, 2016 yılının ilk 9 aylık süresinde il genelinde susuz ve su sıkıntısı çeken mahallelerde 128 kilometre uzunluğunda içme suyu hat çalışması gerçekleştirerek vatandaşların daha sağlıklı suya kavuşmasını sağladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Başkan Gürün: “2016 yılında 93 Milyon yatırım bütçesi olan MUSKİ birimimizle yaşam kaynağımız suyu vatandaşlarımıza ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

Muğla’nın Büyükşehir statüsü kazanması ile birlikte 31 Mart 2014 tarihinde kurulan Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, il genelinde yaptığı içme suyu yatırımları ile dikkat çekiyor. Kurulduğu günden bu yana içme suyunda ciddi yatırımlara imza atan MUSKİ Genel Müdürlüğü, 2016 yılının ilk 9 aylık sürecinde içme suyu yatırımlarında atağa geçti.

2016 yılının Ocak ayından başlayarak Ekim ayına kadar olan sürede ciddi içme suyu yatırımları yapan MUSKİ Genel Müdürlüğü, ilk 9 aylık süre zarfında il genelinde susuz ve su sıkıntısı çeken mahallelerde yaklaşık 128 kilometrelik içme suyu hat çalışması gerçekleştirdi.

2016 yılında il genelinde MUSKİ Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından 74 kilometre içme suyu imalat çalışması, Plan Proje Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından ise 54 kilometrelik içme suyu imalat çalışması yapıldı.

Özellikle köyden mahalleye dönüşen kırsal mahallelerde içme suyu hat çalışmalarını hızlandırdıklarını belirten MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, bu mahallelerin mevcut içme suyu hatlarını yenilerken, yıllardır susuzluk yaşayan mahallelere de yeni içme suyu hatları çektiklerini ifade etti.

Bir çok mahalle susuzluktan kurtuldu

Kuruldukları günden bu yana ‘Susuz Hiçbir Mahalle Kalmayacak’ sloganıyla çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Ülgen, 2016 yılının ilk 9 aylık süresi zarfında gerçekleştirdikleri yeni içme suyu çalışmaları ile il genelinde yıllardır susuzluk çeken birçok mahalleyi de suya kavuşturduklarını ifade etti. Ülgen, “ Yıllardır su sıkıntısı çeken ve çalışmalarımız sonucunda suya kavuşan mahallelerimiz arasında birkaç örnek verecek olursak, Seydikemer ilçemizde; Bayır Mahallesi Armutağacı ve Çökek Mahallesi Boyağacı Mevkiilerine yaklaşık 16 kilometre, Çobanlar Mahallesine yaklaşık 6 kilometre ve Çaltılar Mahallesine 2 kilometre uzunluğunda yeni içme suyu hat çalışması gerçekleştirdik. Bunların yanında Milas ilçemizin; Ketendere ve Sarıkaya Mahallelerine 20 kilometre, Marmaris ilçemizin; Beldibi Mahallesi Gökbel Mevkii’ne yaklaşık 13 kilometre, Bodrum ilçemizin; İslamhaneleri Mahallesine yaklaşık 6 kilometre ve Datça ilçemizin Merkez içme suyu inşaatı için yaklaşık 8 kilometre uzunluğunda içme suyu hattı çektik. Daha örnek verebileceğimiz birçok çalışmalarımız var. Bizim her zaman önceliğimiz insan odaklı hizmet. Köyden mahalleye dönüşen noktalara içme suyu hattı götürerek vatandaşlarımızı sağlıklı bir altyapıya kavuşturmaya devam ediyoruz. Plan ve programlarımız dahilinde acil ve öncelikli sırasına göre yatırımlarımız devam edecek. Hizmetlerimiz kentimizin en ücra noktalarına kadar ulaşacak ” dedi.

Hat yenileme çalışmaları yapıldı

2016 yılı içerisinde içme suyu ihtiyacı olan birçok mahallenin mevcut içme suyu hatlarını da yenilediklerini ifade eden Ülgen, “Fethiye ilçemizin Bozyer ve Gökben Mahallelerinde yaklaşık 9 kilometre, Kayaköy Mahallesi’nde ise 4 kilometrelik içme suyu hat yenileme çalışmaları gerçekleştirdik. Ayrıca Bodrum ilçemizin Turgutreis Mahallesi Gazi Mutafa Kemal Atatürk Bulvarında 4 kilometre, Ortaca ilçemizin Fevziye Mahallesi Çükürardı Mevkiinde 3 kilometre, Milas ilçemizin Bafa Mahallesi’nde yaklaşık 2 kilometre ve Datça ilçemizin Reşadiye Mahallesi ise yaklaşık 2 kilometrelik içme suyu hat yenileme çalışmaları gerçekleştirdik. Yıllar önce yapılan ve bir daha geriye dönüp bakılmayan hatları yenileyerek taşın altına elimizi sokmaya devam ediyoruz. Eskiyen içme suyu hatlarını yeniliyoruz. Yenilediğimiz bu hatlar sayesinde vatandaşlarımız uzun yıllar rahat edecek” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşlarımızın memnuniyeti,bizler için en büyük ödül”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla ili genelinde vatandaşların sağlıklı ve kesintisiz suya ulaşmaları için MUSKİ’nin aralıksız çalıştığını, bugüne kadar Muğla genelinde 27 susuz mahalleyi suya kavuşturduklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün: “Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra kısa sürede hiç suyu olmayan, içme suyu hattı problemli olan mahalleleri belirledik. Göreve geldiğimiz 2014 yılında Muğla’nın bazı köylerinde su olmaması, o köylere yatırım yapılmaması bizleri bir hayli şaşırttı. Kısa sürede MUSKİ birimimiz çalışmalara başlayarak bugüne kadar 27 susuz köyü suya kavuşturdu. Sadece 2016 yılında 128 kilometre içme suyu hattı çalışması gerçekleştirdik. 2016 yılında 93 Milyon yatırım bütçesi olan MUSKİ birimimizle yaşam kaynağımız suyu vatandaşlarımıza ulaştırmaya devam edeceğiz. Hiç suyu olmayan ya da içme suyu hattı yenilenen köylerimizde, mahallerimizdeki vatandaşlarımızın memnuniyeti, mutluluğu, teşekkürü bizler için yeterli. Muğla için üretmeye, vatandaşlarımıza bütün birimlerimizle 7/24 hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.