Gürün tekrar seçildi

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Tarihi Kentler Birliği Encümen Üyeliği ve Türkiye Belediyeler Birliği Birlik Encümenliği’ne yeniden seçildi.Muğla Belediyesi, Türkiye’de önemli kültürel mirasa sahip olan belediyelerin...

Gürün tekrar seçildi

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Tarihi Kentler Birliği Encümen Üyeliği ve Türkiye Belediyeler Birliği Birlik Encümenliği’ne yeniden seçildi.

Muğla Belediyesi, Türkiye’de önemli kültürel mirasa sahip olan belediyelerin bir araya gelerek 2000 yılında kurduğu Tarihi Kentler Birliği’nin kurucu üyeleri arasında bulunuyor. Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’de 2004 yılından beri Tarihi Kentler Birliği Encümen üyeliğini yapıyor.

Muğla Belediyesi ayrıca, 2005 yılında birlik olarak kabul edilen Türkiye Belediyeler Birliği’ne de üye. Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’de 2007 yılından beri Türkiye Belediyeler Birliği Encümen üyeliğini yapmaktadır.

Tarihi Kentler Birliği, 22 Temmuz 2000’de Bursa’da 54 tarihi kent belediyesi tarafından kabul edilen birlik tüzüğü ve yayınlanan Kuruluş Bildirgesi ile kuruldu. 2001 yılında da Avrupa Kentler Birliği’nin 12. Üyesi oldu. Kurulduğu günden bu yana Tarihi Kentler Birliği tarihi kent dokularının ve kentsel-kültürel mirasın korunması amacıyla üye belediyeler arasında işbirliğini sağladı. Belediyecilik, koruma, kültür, çevre, imar ve tarihi kent konularıyla ilgili bilgi, belge, mevzuat, kaynak ve eğitime dönük çalışmalar yaptı. Şu an 383 belediye birliğe üyedir.

Türkiye Belediyeler Birliği ise, 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu’nun 26.05.2005 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilmesi ve 11.6.2005 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesi ve bu Kanuna göre hazırlanan Türkiye Belediyeler Birliği Tüzüğü’nün İçişleri Bakanlığınca 28.09.2005 tarihinde onaylanmasıyla, ulusal ve uluslar arası düzeyde belediyeleri temsil etme yetkisine sahip ve bütün belediyelerin doğal üyesi olduğu tek mahalli idare birliği özelliğine kavuşmuştur.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.