Gürün, Tarım Fuarına katıldı

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Milas’ta bu yıl 5.si düzenlenen Güney Ege Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na katıldı.Muğla Belediye Başkanı ve yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Büyükşehir Belediye...

Gürün, Tarım Fuarına katıldı

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Milas’ta bu yıl 5.si düzenlenen Güney Ege Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na katıldı.

Muğla Belediye Başkanı ve yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün, 160 firmanın katılımıyla Milas Tariş Çırçır Fabrikası pamuk depolama alanında bu yıl 5.si gerçekleştirilen Güney Ege Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuar’ına katıldı.

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, adı her zaman turizmle anılan Muğla’nın böyle fuarlara da ihtiyacı olduğunu söyledi. Tarım fuarında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Gürün; “160 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen böyle fuarlara ihtiyacımız var. Çünkü Muğla’nın nüfusunun yarısı kırsalda yaşıyor. Tarım ürünleri açısından da çok önemli bir bölgede yaşıyoruz. Maalesef bu ürünlerin üretiminde ve tüketiminde sıkıntılar yaşıyoruz. Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak tarımın gelişmesi, tarımla turizmin birlikte yürümesi ve Muğla’nın sadece bir sektörde değil, tarımda, madencilikte, turizmde söz sahibi olmasını sağlayacağız. Örneğin mermer üretiminde Afyon’u geçtik. Kültür turizmini ve içerdeki kırsal özgün yaşamı da turizmin içine sokarak çeşitlendirmeliyiz. Yani gelen turistlere kola, hamburger değil, saç böreği, ayran kendi özgün gıda ürünlerimizi sunmalıyız. Muğla muhteşem bir zenginliğe sahip, bunu geliştirerek ve birbiriyle ilgili hale getirerek hem Muğla’mıza hem ülkemize önemli katkılar sağlayabiliriz. ” dedi.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.