Gürün, Sessiz Çığlığa katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün, Marmaris ziyaretinde, Sessiz Çığlık etkinliğine katıldı.CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün, Milli Merkez Marmaris...

Gürün, Sessiz Çığlığa katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün, Marmaris ziyaretinde, Sessiz Çığlık etkinliğine katıldı.

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün, Milli Merkez Marmaris ve Vardiya Bizde Platformu tarafından 1 Haziran 2013 tarihinden bu yana Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi davalardan yargılanan asker, gazeteci ve aydınların sahte delillerle uzun tutukluluk sürelerini protesto etmek ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek için düzenlenen Sessiz Çığlık etkinliğine Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve partililerle birlikte  destek verdi.

Başkan Gürün Sessiz Çığlık etkinliğinde yaptığı konuşmada, Türkiye’de yaşanan uzun tutukluluk sürelerinin, sahte deliller üretilerek yapılan, adil olmayan yargılamaların vicdanları sızlattığını söyledi. Başkan Gürün; “ Şu an yaşananlar, hepimizin içini sızlatıyor, biz yargılamaların adil olmadığını, delillerin doğru olmadığını, hukukun bir amaca yönelik kullanıldığını düşünüyoruz. Sadece onlar içeride değil, hepimizin yarısı içeride. Eğer bu ülkede tekrar huzur, güven ortamı isteniyorsa, hepimizin güveneceği sistem içerisinde adil yargılamaların olması gerekir. Ben Sessiz Çığlık’ın sizler gibi müdavimlerine ve toplumu sürekli bu konularda hassas ve duyarlı tutmaya çalışan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Burada olmayan ama buradakilerle aynı duyguları taşıyan, bu yaşanan adaletsizliğe öfkelenen bir çok insan var. Bu haksızlığa, adaletsizliğe tepki göstereceğimiz en önemli yer de seçimler. Bu seçimlerde herkesin bu güvensizlik ortamına hayır demesi lazım. Güvenli ve huzurlu bir ortamın sağlanması için demokratik yollarla seçim en önemli araç. Hepimiz, seçimlerde bu yaşananlara cevabımızı sandıkta vereceğiz. Aydınlık günlerde birlikte olacağız.” dedi.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.