GÜRÜN, SEMPOZYUMA KATILDI

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Bodrum’da düzenlenen I. Türkiye Balıkçılığı’nın Sorunları ve Çözüm Önerileri sempozyumuna katıldı.Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Su Ürünleri...

GÜRÜN, SEMPOZYUMA KATILDI

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Bodrum’da düzenlenen I. Türkiye Balıkçılığı’nın Sorunları ve Çözüm Önerileri sempozyumuna katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği’nin(Sür-Koop) Bodrum Turgutreis’te düzenlediği I. Türkiye Balıkçılığı’nın Sorunları ve Çözüm Önerileri sempozyumuna katıldı. Sempozyuma ayrıca Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, CHP 22.Dönem milletvekili Prof.Dr. Gürol Ergin ve çok sayıda davetli katıldı.

Bodrum Turgutreis’te 4 gün sürecek Türkiye Balıkçılığı’nın Sorunları ve Çözüm önerileri Sempozyumunda, kıyı balıkçılığının sorunları, balıkçılıkta kota uygulamaları, su ürünleri kooperatifçiliği konuları ele alınacak. Sempozyumda konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, ulusal boyutta balıkçılık, sorunları ve çözüm önerileri konusunda birincisi düzenlen sempozyumdan çıkacak sonuç bildirgesinde büyükşehir belediyesinin ve diğer belediyelerinin balıkçılık ve sorunlarına ne gibi katkı sağlayacağının anlaşılacağını söyledi. Başkan Gürün; “Türkiye’de balıkçılık, sorunları ve çözüm önerileri hakkında ulusal boyutta geniş katılımlı bir sempozyum yapılıyor. Sempozyum sonunda çıkacak sonuç bildirgesinde büyükşehir belediyesinin ve diğer belediyelerin balıkçılık ve sorunlarına ne gibi katkılar sağlayabileceğini daha net göreceğiz. Üretim konusunda maliyetlerin en düşük seviyede olması lazım. En düşük maliyetle en fazla ürünü elde etmek ve elde edilen ürünün hangi vasıta ile pazarlanacağı konusu önemli. Belediyeler kooperatiflerle işbirliği yaparak, ellerindeki ürünü pazarlama döneminde, kıyıdaki planlamalar, barınaklar, üretimden tüketiciye direk olarak ulaştırılması ile ilgili alan tahsis etme konusunda yardımcı olabilir. Bu toplantıdan çıkacak sonuçlarla, belediyelerle yapılacak işbirliğinin ve belediyelerin ne gibi katkı sağlayabileceğinin somut önerilerini ciddi olarak değerlendireceğiz.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, I. Türkiye Balıkçılığının Sorunları ve Çözüm önerileri sempozyumuna katıldıktan sonra Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.