GÜRÜN, MİLAS'TA COŞKUYLA KARŞILANDI

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün 30 Mart Yerel Seçim çalışmaları için Milas’taydı.Yerel Seçim çalışmalarına devam eden Başkan Gürün’ün seçim durağı Milas’tı. Milas...

GÜRÜN, MİLAS'TA COŞKUYLA KARŞILANDI

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün 30 Mart Yerel Seçim çalışmaları için Milas’taydı.

Yerel Seçim çalışmalarına devam eden Başkan Gürün’ün seçim durağı Milas’tı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan ve çok sayıda partili tarafından karşılanan Başkan Gürün ziyaretlerine Milas Belediyesi’nden başladı. Milas Belediyesi’nde basın mensuplarına yerel seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Gürün, Milas’a ikinci ziyaretleri olduğunu ve bir önceki gezinin çok verimli geçtiğini olumlu geri bildirimler aldıklarını söyledi. Başkan Gürün; “ Seçim çalışmalarımızda Seydikemer, Bodrum, Ortaca, Dalaman, Fethiye, Köyceğiz, Ula’yı ve köylerini dolaştık. Buralarda yapmış olduğumuz toplantılarda, ziyaretlerde çok farklı ilgi ve alaka var. Bunu bazı yerlerde de söyledim, vatandaşta biz kararımızı verdik, sandık gelsin atalım oyumuzu diye bir hava var. Bu hava herkesi kucaklayan, kimseyi ötelemeden, ikna etmeye çalışan ama ısrar edip zorlamayan, örselemeyen bir hareketin neticesi. Genel merkezimizin ve sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da ifade ettiği gibi CHP Türkiye’nin birleştirici gücü, herkese kapımız açık” dedi. CHP bu seçimlerde herkesi kucaklamak adına hareket ediyor, daha önceki siyasi duruşu, görüşü ne olursa olsun herkesle beraber olalım istiyor”dedi. Belediye Başkanı olarak da önceki icraatlarında bunu gösterdiklerini söyleyen Başkan Gürün, herkese eşit mesafede, herkese hizmet vermek için çalıştıklarını söyledi. Başkan Gürün; “Biz sadece kendimizi anlatacağız, iyi gidiyoruz. 31 Mart’ta Türkiye çapında Muğla olarak ilçelerde, büyükşehirde önemli bir farkla gelebiliriz. Milas’ta da çok güzel bir hava yakaladık. Muhammet başkanım her köyle girmiş, her köyde büyük hizmetleri var. Ziyaret ettiğimiz köylerde vatandaşlarımızın Muhammet başkana ilgisini, alakasını gördüm, en önemlisi de ona güvendiklerini hissettiriyorlar. İnşallah güler yüzle bu süreci bitireceğiz. Bu yerel seçimlerin esas önemli noktası da genel seçimlere bu milleti hazırlamak. Partimize, bize verilmiş oyları genel seçimlerde sandığa yansıtabiliyorsak esas başarı orada. Çünkü siz parlamentoda söz sahibi olamazsanız, onlar istediği kanunu çıkarıp istediği şeyi yapar. Türkiye’nin geldiği nokta bu. Milas’ta yaptığımız, bundan sonra yapacağımız programlar için gösterdikleri çok yakın ilgiden dolayı her iki başkanımıza da huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Milas Belediyesi ziyaretinden sonra Cumhuriyet caddesi ve Kadıağa Caddesi’ndeki esnafları tek tek gezen Başkan Gürün buralarda vatandaşlarla sohbet etti ve bir çok eski hastasıyla karşılaştı. Ayrıca Başkan Gürün Milas Ziraat Odası, Milas Esnaf Odası, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası ve Milas Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.

“ İki hizmetkarınız olacak”

Milas CHP ilçe binasında vatandaşlara seslenen Başkan Gürün, köylerin kapatılarak mahalle yapılmasının köylere yarar değil zarar getireceğini, zaten zor durumda olan köylünün yükünün daha da artacağını söyledi. Başkan Gürün; “Köylerin kapatılarak mahalle yapılmasındaki niyetleri, köy nüfusunu, tarımla ilgilenen nüfusu düşürmek. Tarımla ilgilenen yüzde 25 nüfusu yüzde 15 lere indirmeye çalışıyorlar. Bu onların 2025 programında var. Peki bu yüzde 10 nereye gidecek. Sanki işsizlik yokmuş gibi kentlere göç edecekler. Köylünün elinden topraklarını alıp büyük işletmelere geçelim istiyorlar. Bu çok tehlikeli bir oyun.” dedi. CHP iktidarında köylerin tüzel kişiliğinin geri verileceğini belirten Başkan Gürün, köylerin kültürümüzün, örfümüzün, adetimizin kaynağı olduğunu söyledi. Yeni büyükşehir yasasıyla sadece köylerin kapatılmadığını görev ve sorumluluk alanlarının da değiştiğini söyleyen Başkan Gürün; “Seçimde büyükşehir belediye başkanını, ilçe belediye başkanını, ilçe meclis üyelerinin seçeceksiniz. Nüfusa göre seçilmiş belediye başkanı, nüfusa göre belediye meclis üyeleri büyükşehire gelecekler. Büyükşehrin meclisini her ilçeden seçilmiş belediye başkanı ve nüfusa göre 4 veya 5 olmak üzere meclis üyelerinden oluşacak. Yani büyükşehrin kendisiyle beraber seçilen meclisi olmayacak. Dolayısıyla her ilçenin temsilcisi büyükşehrin meclisine taşınmış, onların sorununu başkanlarıyla birlikte büyükşehire getirmiş olacak. Sistem bu. Yani sizin iki tane hizmetkarınız var. Birisi ilçe belediye başkanı, birisi de büyükşehir belediye başkanı. Artık bundan sonra il özel idaresi olmayacak. İki tane belediye sorumluluk alanlarına göre ihtiyaçlarınızı, sorunlarınızı çözmek için çalışacak.” dedi.

Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini söyleyen Başkan Gürün; “Ülkemizi tekrar ortak değerler etrafında toplamamız lazım. Türkiye Cumhuriyeti ve Türk demeyi rahatlıkla söyleyebilmek için bizim beraber olmamız lazım. Ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşıyım, Cumhuriyet’imin değerlerine sahip çıkmalıyım, Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarının başımızın üzerinde yeri olduğunu ve onlara olan saygımı ifade edebilmeliyim, bunlardan ayrı olan var mı içimizde, hepimiz bu değerlerle birlikte değil miyiz, eğer bu değerlerimiz tehlikeye girdiyse o zaman başka şeyler teferruattır.” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.