Gürün, Kutlu Doğum Haftasını kutladı

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.Başkan Gürün; “İnsanoğluna yollanan son peygamberi Hz. Muhammed’in doğumunun 1442. yılı dolayısıyla 14-20 Nisan arası Kutlu Doğum...

Gürün, Kutlu Doğum Haftasını kutladı

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Gürün; “İnsanoğluna yollanan son peygamberi Hz. Muhammed’in doğumunun 1442. yılı dolayısıyla 14-20 Nisan arası Kutlu Doğum Haftası olarak kutlanmaktadır. Peygamberimiz, yaşadığı dönemdeki haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı vermiş olduğu mücadele, adalete verdiği önem, ötekileştirmelere, ayrımcılığa karşı duruşu, insan onuruna, insana verdiği değerle günümüze kadar ışık tutmuştur. Sadece Müslüman olanlara değil, tüm inançlara saygılı olan, saygılı olmayı öğreten bir inancın temsilcisi olan peygamberimiz, davranışları ve sözleriyle tüm insanlığa örnek olmuştur.” dedi. Başkan Gürün mesajına şöyle devam etti: “Şiddetin bireysel, toplumsal veya uluslararası boyutta  hızla yükseldiği, kendi çıkarı için bir başkasının yaşama hakkı dâhil en kutsal hak ve değerlerini yok saymanın sıradanlaştığı bu zaman diliminde “Komşusu aç yatarken, tok yatan bizden değildir” sözü daha da önem kazanmaktadır. Toplumumuzun birlik ve beraberliğe eşitliğe, adalete en çok ihtiyacı olduğu bu günlerde Kutlu Doğum Haftası’nın bütün Müslümanlara barış, sevgi ve huzur getirmesini diliyorum.”

Öte yandan; Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Muğla İl Müftüsü Hasan Başiş Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü makamında ziyaret etti. Muğla İl Müftüsü Hasan Başiş, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ilk ziyaretlerinin Belediyemize yapıyoruz.” dedi. Başkan Gürün; Muğla İl Müftüsü’ne ziyareti için teşekkür etti ve Kutlu Doğum Haftası’nı kutladı.

Bu haber toplam 53 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.