GÜRÜN, KÖYCEĞİZ'E MİSAFİR OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün 30 Mart Yerel Seçim çalışmaları kapsamında hafta sonu Köyceğiz’i ziyaret etti.Yerel Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren CHP Muğla...

GÜRÜN, KÖYCEĞİZ'E MİSAFİR OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün 30 Mart Yerel Seçim çalışmaları kapsamında hafta sonu Köyceğiz’i ziyaret etti.

Yerel Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün Köyceğiz’de, Karaçam, Otmanlar, Sazak, Pınarköy, Çayhisar, Akköprü Köyü,  Köyceğiz Köyü, Zeytinalan, Yangı, Ağla Yayla Köyü,  Döğüşbelen Köyleri’ni, Beyobası ve Toparlar beldelerini ziyaret etti. Başkan Gürün’e bu ziyaretlerinde CHP Köyceğiz Belediye Başkan adayı ve Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay, Beyobası Belediye Başkanı Besim Özbek, CHP Köyceğiz İlçe Başkanı Nazmi Ünoğlu ve çok sayıda partili eşlik etti.

Yerel seçim çalışmaları için Köyceğiz ve köylerini karış karış gezen Başkan Gürün’e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Başkan Gürün’de ziyaret ettiği köylerde vatandaşlarla sohbet etti,  bu yerel seçimlerdeki farklılıkları ve yeni büyükşehir yasası ile ilgili bilinmeyenleri anlattı. Başkan Gürün; “Bir belediye başkanının hayatına baktığınızda 24 saat süreyle hemşerilerinin, vatandaşlarının sorunlarını çözmek ve onlardan gelen talepleri yerine getirmek için çalışır. Bir belediye başkanı 5 yıl için seçilir ve bu sürede yapabileceği şeyler vardır, yapmak istediği şeyler vardır. Ne kadar yaparsa yapsın hep başka yapılacaklar vardır, başka hizmetler vardır, daha iyisi için çalışma vardır.  Köyceğiz’de Beyobası Belediye Başkanımız Besim Özbek sizlere 5 yıl hizmet etmiş ve bundan sonra hizmetlerini Köyceğiz Belediye Başkanımız Salih Erbay’la birlikte devam ettirmek istiyor. Vatandaşlarımız da seçimlerde uygun görür bizleri bu makamlara getirirse bizde böyle bir işbirliği olan yerlerle çalışmaktan büyük keyif alacağız.” dedi. Büyükşehir yasasıyla yerel yönetimlerde çok önemli değişikliklerin olacağını söyleyen Başkan Gürün: “Köy muhtarlıklarının kaldırılıp mahalle muhtarlıklarına dönüştürülmesine karşı çıktık. Çünkü köyler bizim örfümüzün, adetimizin, bizi millet yapan değerlerimizin yaşandığı, yaşatıldığı ve gelecek kuşaklara aktarıldığı yerleşim birimleri. Zaten sıkıntıda olan, problemleri olan, ürettiğini, yetiştirdiğini satamayan köylüyü yeni yasayla emlak, imar, suyla ilgili yeni vergilerle yeni bir yükün altına sokuluyor. Buna itiraz ettik, maalesef yasa geçti. Büyükşehir yasası ile birlikte büyükşehir belediyesi hizmet alanı ve bütçesi de arttı. Su, kanalizasyon, arıtma, ulaşım, mezbaha, haller gibi bir çok ana konuda büyükşehir sorumlu ve yetki sahibi. Sandıkta ilçe belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı ve ilçe belediye meclis üyelerini seçeceksiniz. Muğla 13 ilçe ve bir büyükşehir belediyesinden oluşacak. Cumhuriyet Halk Partisi diyor ki gelin hep beraber olalım, birlikte olalım. Türkiye’nin yaşadığı bu sıkıntılı dönemde, iktidarın yarattığı bu güvensizlik ortamından kurtulmak için siyasi görüşü, duruşu ne olursa olsun, ötekileştirmeden, kol kola, birlikte beraber olarak sandıkta Türkiye’nin birleştirici gücü CHP de buluşalım.” dedi.

Köyceğiz gezisinde Başkan Gürün’ü hiç yalnız bırakmayan CHP Köyceğiz Belediye Başkan adayı ve Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay, 15 yıldır belediye başkanlığı yaptığını, CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün’le seçim gezilerine en uzak köyden Karaçam Köyü’nden başladıklarını söyledi. Erbay; “Karaçam, Otmanlar, Sazak, Pınarköy, Çayhisar, Akköprü  köylerini tek tek dolaştık. Büyükşehir yasasının köylere getirdiği sıkıntılar var. Türkiye’de yaşanan sıkıntılar herkes tarafından biliniyor. Besim kardeşimiz bundan sonraki hizmetlerine bizimle birlikte devam edecek. Yıllardır muhtarlık gereği hizmet alabilirim diye iktidar partisinin yanında durmuş muhtar arkadaşlarımız gelip Cumhuriyet Halk Partisi’ne kayıt oldular. Bugün geldiğimiz nokta birlik olma zamandır, tavır koyma zamanıdır.” dedi.

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.