Gürün, İnsan Hakları Günü’nü kutladı

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün yazılı bir açıklama yaparak 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutladı. Başkan Gürün yaptığı açıklamada şunları kaydetti : “ 64 yıldır kutlanan Dünya İnsan Hakları...

Gürün, İnsan Hakları Günü’nü kutladı

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün yazılı bir açıklama yaparak 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutladı. Başkan Gürün yaptığı açıklamada şunları kaydetti : “ 64 yıldır kutlanan Dünya İnsan Hakları Günü, uzun yıllar süren zorlu mücadelelerin ardından, insanların dil, din, ırk gözetmeksizin; doğuştan eşit oldukları bilinci üzerinde yükselmektedir. Bugünün doğuş nedeni olan “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin” kabulü; insanlık tarihinin en önemli kilometre taşlarından biridir.”

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin insanın doğuştan sahip olduğu kişisel hak ve özgürlükleri tanımladığını; bu tanımlamalara göre her insanın yasa önünde eşit olduğunu; hiç kimsenin işkenceye, kötü ya da onur kırıcı muameleye tabi tutulamayacağını hatırlatan Başkan Gürün, sözlerine şu şekilde devam etti:  “İnsan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin kabul edildiği ülkemizde; bu ilkelerin uygulanmasında yaşanan sorunların ivedilikle çözümlenmesi gerekmektedir.  Sosyal yaralarımızın kapanması başka türlü mümkün olamaz. İnsan haklarının korunup geliştirilmesi kamu düzeninin teminatı ve toplum huzurunun temelidir. Bu duygu ve düşüncelerle, her alanda insan haklarının gözetildiği, kalıcı barışların sağlandığı, tümüyle adaletin egemen olduğu bir gelecek diler, saygılar sunarım.”

Bu haber toplam 109 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.