Gürün: İlçe belediyeleri ile kavgamız yok

Bodrum muhtarları ile bir araya gelen ve toplantıda Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin çalışma ve yatırımlarını değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “ Biz ilçelerimizle birlikte büyük bir aileyiz. Her...

Gürün: İlçe belediyeleri ile kavgamız yok

Bodrum muhtarları ile bir araya gelen ve toplantıda Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin çalışma ve yatırımlarını değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “ Biz ilçelerimizle birlikte büyük bir aileyiz. Her ilçeye ayrım yapmadan adil yaklaşıyoruz. İlçe belediyeleri ile kavgamız yok.” Dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum muhtarları ile gerçekleştirilen toplantıda Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım ve çalışmalarını değerlendirdikten sonra CHP Bodrum İlçe Başkanlığında bir açıklama yaptı.

Toplantı sonrası sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarını da ziyaret eden Osman Gürün, CHP Bodrum İlçe Başkanlığını da ziyaret ederek burada partililerle bir araya geldi.

CHP İlçe Başkanlığı'ndaki basın toplantısına CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Büyükşehir Belediyesi Danışmanı Yavuz Kayı'nın yanı sıra CHP'liler katıldı.

Toplantı öncesinde bir açıklama yapan CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, yakın zamanda Bodrum'a ciddi altyapı yatırımlarının müjdesini vereceklerini belirterek; "Zaman zaman iki belediyemiz arasında sıkıntı varmış gibi gösteriliyor. Hayır, herhangi bir sıkıntımız yok. Ufak tefek yasadan kaynaklanan şeyler yaşanıyor ve çözülüyor" diye konuştu.

Ankara'da yaşanan terör saldırısını da hatırlatan Seymen; "1 Kasım seçimlerinde kaos bitsin diye oy verenler, şu an maalesef kaosun dibini yaşıyoruz. Yanlış dış politikalarla bugüne geldik ve şu an önümüzü göremiyoruz. Bu kritik süreçte, hepimizin birlik ve beraberlik içinde olması gerekiyor" dedi.

Gürün: Yeterince kavga var, bizim çatışmaya hakkımız yok

Toplantıda daha sonra Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Gürün, CHP'li ilçe belediyelerinin 'yetkisizlik' konusundaki yakınmalarını nasıl karşıladığına yönelik bir soruya; "Her belediye başkanı, çok daha fazla yetkiyle, çok daha fazla iş yapmayı ister. Çünkü o koltuğa oturmasının gereği budur. Ama bir de kanunlar, mevzuatlar var. Onların yorumu var. Farklılıklarımız olabilir. Farklı düşünebiliriz. Konuşarak sorunları çözecek kadar medeni ölçülere sahibiz. Toplumda yeterince kavga eden kurumlar, adeta iç savaş içinde olan yerler var. Bizim kavga etmeye, birbirimizle çatışmaya hiçbir hakkımız olmadığını düşünüyorum. Biz bütün ilçelerimizle birlikte büyük bir aileyiz. Bütün ilçelerimize ayrım yapmadan adil bir şekilde yaklaşıyoruz. Hiçbir ilçe belediyesi ile kavgalı değiliz" şeklinde yanıt verdi.

“Göçmenler kalıcı olacak”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, geçtiğimiz yaz sezonunda Bodrum'un gündemini oluşturan 'sığınmacılar' konusunun bu sezon da benzer sorunlara yol açması ihtimaline karşılık yerel yönetimlerin ne gibi önlemler aldığına yönelik bir soruya da şöyle yanıt verdi:

"Türkiye'nin başına ileride uzun vadeli sorun yaratacak şeylerden biri, 700-800 bin eğitim çağında çocuk olmasıdır. Bu çocuklar eğitilmediği taktirde, önemli bir terör kaynağı haline gelecektir. Birdenbire üst yöneticiler, bu konuda AB'den yardım istemeye karar verdi. ‘Ne diyorsun sen kardeşim’ diyen olmadı. Sonra ne olduysa, Ege kıyılarında göçmenler geldi ve onlar karşı tarafa geçmeye başladılar. Acaba bu spontane kendiliğinden bir olay mıydı, yoksa onların canları pahasına bir politikanın uygulanması mı? Nitekim, yaşadığımız facialardan sonra fazla miktarda gitmeye başladı. Avrupa, '50 bin, 100 bin bana fazla' demeye başladı. 3 milyar Euro anlaşmayla geri gönderilmesine, NATO gemilerinin göçmenleri Akdeniz'de toplayıp tekrar Türkiye'ye vermesine karar verildi.

BM ve UNICEF göçmenlere yardımla ilgili fon oluşturdu. Bu fon, Türkiye Belediyeler Birliği vasıtasıyla, tüm belediyelerde ve büyükşehir belediyelerinde bir proje çerçevesinde göçmenlere ne şekilde davranılması gerektiği, ne şekilde yaşam sürdürecekleri, geldikleri taktirde hangi hizmetlerin verileceği, iş, yeme içme, giyim ve eğitimle ilgili bir fon oluşturuldu. Bu fon önümüzdeki aylarda belediyelerle ortaklaşa ve BM ve UNICEF kontrolünde, daha nitelikli ve düzenli olacak. Bunu benim için ya da göçmenler için yapmıyor. O göçmenlerin burada kalıcı hale gelmesi için yapıyorlar. Bir politika çerçevesinde, o göçmenler Avrupa'ya yürüdü ve bunlar ondan sonra oluştu."

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.