Gürün hız kesmiyor

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün, yerel seçim çalışmalarını Marmaris’in köy ve beldelerini ziyaret ederek sürdürdü.Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün,...

Gürün hız kesmiyor

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün, yerel seçim çalışmalarını Marmaris’in köy ve beldelerini ziyaret ederek sürdürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün, 30 Mart yerel seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 396 köy, 48 belde, 13 ilçesi olan Muğla’da ilçelerin ve beldelerin tamamını, köylerinde büyük bir kısmını ziyaret eden Başkan Gürün’ün son seçim durağı Marmaris’ti. Başkan Gürün Marmaris’in, Hisarönü, Orhaniye, Turgut, Taşlıca, Söğüt, Selimiye köylerini, Değirmenyanı mahallesini, Bozburun, Turunç, İçmeler, Beldibi, Beldelerini ziyaret etti. Marmaris Halk Pazarını, Armutalan esnafını tek tek dolaşan Başkan Gürün ayrıca, Turistik İşletmeler Donanım Gıda İhtisas Fuar’ına ve Marmaris TV de canlı yayınlanan GÜNDEM programına katıldı. Gittiği köylerde, beldelerde, seçim ofisi açılışlarında, esnaf ziyaretlerinde, yaşlısıyla, kadınıyla, genciyle vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Başkan Gürün, 30 Mart’a kadar çalışmaların aralıksız süreceğini, ne kadar çok vatandaşa ulaşırlarsa, kendilerini o kadar iyi anlatabileceklerini söyledi.

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün’e Marmaris ziyaretlerinde, CHP Muğla Milletvekilleri Prof. Dr. Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan, CHP 22. Dönem Muğla Milletvekili Prof.Dr. Gürol Ergin, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, CHP Marmaris Belediye Başkan adayı ve Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, CHP Marmaris İlçe Başkanı Candan Yürekli eşlik etti.

“Uyum içinde çalışacağız”

Marmaris ziyaretlerinde, alanları dolduran kalabalıklara hitap eden Başkan Gürün, yerel seçimlerde büyükşehir olacak Muğla’da, büyükşehrin görev ve yetkilerini, köylerin mahalle olmasıyla yaşanacak değişiklikleri anlattı. Başkan Gürün; “ Muğla’da 396 köy, 48 belde kapatılacak. Köylerimizin mahalle olmasıyla hizmetleriniz ilçe belediyesi ve büyükşehir belediyesi tarafından yerine getirilecek. Köylerimiz mahalle olsa da muhtarlarımızı önemsiyoruz. Mahallerde yaşanan sıkıntıları ilçe belediyesine ya da büyükşehir belediyesine muhtarlarımız iletecek.  Büyükşehir belediyemiz, 13 ilçemiz ve muhtarlarımızla uyum içinde, birbirlerini seven, sayan bir aileyi oluşturmamız lazım. Bir ailenin birçok ihtiyacı vardır. Örneğin, çekirdek bir ailede, çocuklardan biri elbise, biri ayakkabı, evin hanımı da yeni bir buzdolabı isteyebilir. Burada önemli olan imkanlarla, ihtiyaçları dengelemek, önceliğe ve en fazla ihtiyaç duyulana göre hizmetleri yerine getirmek. Seçim çalışmaları için köyleri, beldeleri dolaşıyorum. Muğla’nın bazı köylerinde en büyük sorun su ve ulaşım. Muğla 30 Mart’tan sonra Büyükşehir olacak ve daha geniş yetki ve mali imkanlara kavuşacak. Büyükşehrin görev ve sorumluluk alanları içerisine, su, kanalizasyon-arıtma, plan yapma, onaylama, ulaşım, taşımacılık gibi geneli ilgilendiren birçok hizmet giriyor. Sorunlar ve ihtiyaçlar 5 yıl içerisinde planlanıp, programlanıp aciliyet sırasına göre yerine getirilecek.” dedi. 30 Mart yerel seçimlerinin sadece Muğla’nın büyükşehir olması nedeniyle önemli olmadığını, aynı zamanda genel seçimler öncesi iktidara bir mesaj olacağını söyleyen Başkan Gürün, bütün vatandaşlara sandığa gidip demokratik hakkınızı kullanın çağrısı yaptı.

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.