Gürün Hırvatistan’dan döndü

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Hırvatistan Tarihi Kentler Birliği tarafından Dubrovnik’te düzenlenen, UNESCO ve Avrupa Tarihi Kentler Birliği’nin katılımı ile gerçekleşen “Tarihi Kentlerde Akıllı ve Sürdürülebilir...

Gürün Hırvatistan’dan döndü

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Hırvatistan Tarihi Kentler Birliği tarafından Dubrovnik’te düzenlenen, UNESCO ve Avrupa Tarihi Kentler Birliği’nin katılımı ile gerçekleşen “Tarihi Kentlerde Akıllı ve Sürdürülebilir Büyüme” başlıklı konferansa, 14 üye Belediye ile katıldı.

Gaziantep, Bursa, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanları’nın ve Side Belediye Başkanı’nın katıldığı toplantıda Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Bir Ege Yerleşiminde Kimliğin Yeniden Kazanımı, Muğla’nın Tarihi Çarşılarını ve Hanlarını Canlandırma Projeleri” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün sunumunda, Muğla’nın tarihi ve kültürel yapısından bahsederek kentsel korumanın sürekliliği vurguladı. Kültürel mirasın korunmasına yönelik restorasyon çalışmalarından da örnekler veren Başkan Gürün kentsel korumada bütünlük ve sürekliliğin altını çizdi.

Bu haber toplam 115 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.