Gürün, Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili bir mesaj yayınladı.Toplumun bilgilendirilmesi için hayatlarını bile tehlikeye atan gazetecilerin hak ettikleri değeri görmediklerini belirten...

Gürün, Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Toplumun bilgilendirilmesi için hayatlarını bile tehlikeye atan gazetecilerin hak ettikleri değeri görmediklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün,  “Demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olan gazetecilik, küreselleşen dünyayla iletişimin sağlanması, katılımcı ve doğru bilgilendirilmiş bir kamuoyunun oluşturulmasında en önemli görevi üstelenen mesleklerden birisidir. Olayları, ilkeli yayıncılık anlayışının bir gereği olarak tarafsız bir şekilde halka aktarmak, basının başlıca görevi; doğru ve zamanında bilgi almak da vatandaşın en doğal hakkıdır.” açıklamasını yaptı.

Başkan Gürün mesajına şu şekilde devam etti: “Gazetecileri görevlerini yaptıkları için suçlamak, onları doğruları yansıttıkları için cezalandırmak, demokrasiye aykırı bir tutumdur. Bu duygu ve düşüncelerle hayatlarını tehlikeye atarak, bin bir zorluklar içerisinde dünyada, ülkemizde,  yaşananlardan bizleri haberdar eden basın emekçilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum.” 

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.