Gürün Basın Şehitlerini andı

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 6 Nisan Basın Şehitleri Anma Günü için bir mesaj yayınladı.Gazeteciliği meslek ilkeleri olan, daima gerçekleri araştıran, halkı doğru bilgilendirmek için gece, gündüz demeden çalışan...

Gürün Basın Şehitlerini andı

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 6 Nisan Basın Şehitleri Anma Günü için bir mesaj yayınladı.

Gazeteciliği meslek ilkeleri olan, daima gerçekleri araştıran, halkı doğru bilgilendirmek için gece, gündüz demeden çalışan bir meslek olarak tanımlayan Başkan Gürün; “Her mesleğin kendine göre zor yanları vardır, doğruları araştıran, yapılan yanlışları halka anlatmak için gazeteciliği meslek olarak seçmiş kişilerin bu yolda şehit edilmeleri demokratik ve özgür toplumlarda kabul edilemez bir durumdur. Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Basın milletin müşterek sesidir, Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hulasa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde basın başlı başına bir kuvvet,  bir mektep, bir rehberdir.” sözünden yola çıkarak, özgür bir basının bir millet için ne kadar faydalı olduğunu tekrar hatırlatmakta yarar vardır.” dedi.

Başkan Gürün; “Basın Şehitleri Anma Günü’nde, gazeteciliğe adanmış ömürlerinde şehit edilen Gazeteci Hasan Fehmi’den, Abdi İpekçi’ye, Uğur Mumcu’dan, Ahmet Taner Kışlalı’ya kadar, 90 yılda öldürülen 64 gazeteciyi rahmetle, saygıyla anıyoruz.” dedi.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.