Gürün adaylık için konuştu: "Bu iş zamanı geldiğinde olur"

Göreve geldiği tarihten itibaren geçen 14 yılın bir değerlendirmesini yapan Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, kendisine yöneltilen “Büyükşehir belediye başkan adayı olacak mısınız?” sorusuna karşılık ser verdi...

Gürün adaylık için konuştu:  "Bu iş zamanı geldiğinde olur"

Göreve geldiği tarihten itibaren geçen 14 yılın bir değerlendirmesini yapan Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, kendisine yöneltilen “Büyükşehir belediye başkan adayı olacak mısınız?” sorusuna karşılık ser verdi sır vermedi.

Bu doğrultuda şu anda bir açıklama yapmasının söz konusu olmadığını belirten Gürün, “ Geçen seçimlerde de hep söyledim bunu. Bu iş zamanı geldiğinde olur. Aday olup olmamamla ilgili herhangi bir açıklama yapmama gerek yok demiştim. Şimdi bu seçimlerde de Sayın Genel Başkanımızın ifadesiyle; tüzükteki üç yöntemle adaylar belirleniyor. Merkez yoklama, delegeler ile yapılan seçimler ve üyeler ve delegeler ile yapılan seçimler. Üyeler ve delegeler ile yapılan seçimlerin resmi olabilmesi için 45 gün önceden bunun yapılması gerekiyor. Şimdi ilçeler genişledi köylere ve beldelere ulaştı. Büyükşehir tüm ilçeler ve dolayısıyla bağlı bulunan beldeler ve köylere ulaşacak. Bu pratik olarak mantıklı bir zaman değil. 45 günde hiçbir belediye başkan adayı bu konuda yeteri kadar çalışma yapamaz. Dolayısıyla erken belirlenecek.

Yine Sayın Genel Başkanımızın ifadesiyle; biz kamuoyu yoklamaları yaptırıyoruz. Ve bunun sonuçlarına göre gerekirse bazı ilçelerde yoklama yapabiliriz. Yani üyeler ile temayül yoklaması yapabiliriz. Ona göre de yine buna parti meclisi karar verecek. Şimdi genel merkezimizin iradesi bu iken benim adayım demem veya başka bir arkadaşımızın adayım demesi hiçbir pratikte hükmü yok. Biz görevimizi yapmaya devam ediyoruz. Bir parti üyesi olarak eğer parti size bir görev tevdi edecekse siz de durumunuz müsait ve onu yapabileceğinize inanıyorsanız hayır deme şansınız yoktur. Eğer genel merkez şunu derse ki; ben şu seviyede ön yoklama yapacağım, hazırlanın derse o zaman ben aday adayıyım denilebilir. Ama şu anda öyle bir şey yok” dedi.

Öztürk’e cevap

Gürün, AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk’ün “Muğla’nin CHP zihniyetiyle yönetilemediği” eleştirisine ise şunları söylerek cevap verdi: “ Allah selamet versin. Ne oldu, nedir, kaç yıldır CHP zihniyetiyle yönetiyoruz ve nereden nereye geldik. Muhalefet partisinin il başkanı olarak onu söyleyecektir. Başarı, başarısızlık oranının birebir hizmeti alan vatandaş değerlendirecektir. Ama çok şükür Muğlalı yüzde 37, yüzde 43, yüzde 46 oy oranlarıyla bize bir bakıma testini yaptı. Bir dönem hizmet veriyorsunuz. Ondan sonra seçime giriyorsunuz tekrar oy talep ediyorsunuz. Onun da göstergesi nedir? Sayın Başbakan ifade ettiği gibi % 50, % 50 diyor ya; peki Muğla’da nedir bunun göstergesi? Alınan seçim sonuçları ve oranlarıdır. Muğlalı kimi tercih edeceğini çok iyi bilir. “

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.