GÜRÜN, 13’TE 13 YAPTI

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Osman Gürün, seçim çalışmalarını Datça ve çevresinde sürdürürken, Datça ile birlikte bütün ilçelerde ilk seçim turunu tamamladı.Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Büyükşehir Belediye...

GÜRÜN, 13’TE 13 YAPTI

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Osman Gürün, seçim çalışmalarını Datça ve çevresinde sürdürürken, Datça ile birlikte bütün ilçelerde ilk seçim turunu tamamladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün, yerel seçim çalışmaları için iki gün boyunca Datça ve köylerindeydi.

30 Mart Yerel Seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Başkan Gürün’ün bu sefer ki seçim durağı Datça’ydı. Datça ziyareti ile, yeni büyükşehir yasasından sonra 13 ilçesi olacak Muğla’nın tüm ilçelerini ziyaretlerini tamamlayan Başkan Gürün Datça ve Datça’nın 9 köyünü dolaştı. Başkan Gürün’e yediden yetmişe Datçalılar büyük ilgi gösterdi.

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü Datça ziyaretinde Datça ilçe örgütü ve gençlik kolları, Emecik Köyü girişinde kalabalık araç konvoyu ile karşıladı. Datça’ya yoğun bir kalabalıkla giren Başkan Gürün CHP İlçe Başkanlığı’nı ve Datça Belediyesi’ni ziyaret etti. Eski Datça, Reşadiye Mahallerini, Karaköy ve Hızırşah, Sındı, Cumalı, Yazı, Belen, Çeşmeköy, Palamutbükü, Mesudiye, Kızlan, Emecik Köylerini tek tek gezen Başkan Gürün ayrıca, Datça Esnaf Odası, Pazar Yeri, Hacı Bektaşı Veli Derneği, Pir Sultan Abdal Derneği, Datça Ticaret Odası ve Şoförler Odalarını ziyaret etti. Başkan Gürün, Datça’da oynanan Muğla Belediye Veteran Takımı ve Datça Kent Konseyi Veteran Voleybol Takımlarının maçlarını da izledi. Yoğun Datça programında Başkan Gürün, köy gezileri sırasında sık sık seçim arabasını durdurarak yoldaki vatandaşlarla sohbet etti.

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün’ü yoğun Datça programında, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, CHP Datça Belediye Başkan adayı Şener Tokcan, CHP Datça İlçe Başkanı Mustafa Öztürk, CHP 22. Dönem milletvekili Cumhur Yaka, çok sayıda partili eşlik etti.

Datça ziyaretinin ikinci gününde, basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Gürün, Datça’da yoğun katılımlarla toplantılar yaptıklarını, vatandaşlarla samimi olarak düşüncelerini paylaştıklarını söyledi. Başkan Gürün; “Datça ziyaretlerimizde mahalleri, köyleri, sivil toplum kuruluşlarını, esnafı ziyaret ettik, vatandaşlarımızla samimi bir şekilde düşüncelerimizi paylaştık. Özellikle büyükşehir yasasının ne getirip ne götüreceği hakkında bilgilerimizi aktardık. Toplantılarımıza ilginin ve katılımın çok üst seviyede olduğunu gördük. Datça diğer ilçelere göre baktığımızda birbirine çok yakın köyleri olan, yeni büyükşehir yasasıyla köylerin mahalle olmasıyla merkezle mahalle arasında çok fazla mesafenin olmadığı hizmetlerin ulaştırılabilmesi açısından çok daha avantajlı bir coğrafyaya sahip. Datça’nın diğer turizm beldelerine nazaran korunmuş doğasıyla bundan sonra yönetim ve gelişen toplumsal bilinçle bozulmadan gelişeceğini düşünüyorum. Datça’da en önemli meselelerden biri ulaşım. Datça, ulaşımla ilgili şimdiye kadar tabiatın adeta korumaya aldığı, çok fazla saldırıya uğramamış bir turizm cennetimiz. Bodrum, Datça arasındaki seferlerin daha nitelikli, daha hızlı hale getirilmesi, Marmaris, Datça özellikle Bodrum-Milas havaalanıyla Bodrum ve Datça arasında kısalan konforlu bir şekilde ulaşımı sağlayan noktaya gelecek. Ulaşımla beraber turizmle ilgili kırsalla kıyı turizmini birleştirerek iç kesimdeki değerlerimizi de turizmin içine yerleştirmeliyiz. Kültür, spor, sağlık, kış, kongre turizmi ile turizmi çeşitlendirmeliyiz. Datça’nın bütün değerlerini, arkeolojik değerlerini, bademin markalaşmasını, tarımla, kırsalla turizmin diğer sektörlerle entegre olduğu, kültürümüzün yaşamımızın ayrı bir turizm değeri olduğunu da unutmadan ve bunu dejenere olmadan biz olarak sunmalıyız. Datça şu andaki yapısıyla önemli bir dejenarasyona uğramamasıyla müthiş bir doğa, hava, her türlü turiste hitap edecek bir güzelliğe sahip.” dedi.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.