GÜRÜN: 13+1 TAKIMINI KURACAĞIZ

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Osman Gürün, seçim çalışmalarını Yatağan’da sürdürürken yoğun bir ilgi ile karşılandı. Gürün, Büyükşehir ile ilçe belediyelerinin uyum içinde çalışacağını belirtirken,...

GÜRÜN: 13+1 TAKIMINI KURACAĞIZ

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Osman Gürün, seçim çalışmalarını Yatağan’da sürdürürken yoğun bir ilgi ile karşılandı. Gürün, Büyükşehir ile ilçe belediyelerinin uyum içinde çalışacağını belirtirken, “13+1 takımını oluşturacağız.” Dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün, 30 Mart Yerel Seçim çalışmaları için Yatağan’daydı.

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yerel seçim çalışmaları için Yatağan’da halk pazarını, esnafı, Yatağan Minibüs Birliği’ni, mermer fabrikalarını, Eskihisar, Köklük, Şeref, Madenler, Kafaca köylerini, Bozarmut ve Bozüyük beldesini ziyaret etti. Başkan Gürün’e Yatağan ziyaretinde, Yatağan Belediye Başkanı ve CHP Yatağan Belediye Başkan adayı Haşmet Işık, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, CHP Yatağan İlçe Başkanı Kamil Genek, belde belediye başkanları ve partililer eşlik etti.

Yatağan ziyaretine, Yatağan Otogarından ve Minibüs Birliği’nden başlayan Başkan Gürün, yeni büyükşehir yasasıyla ulaşımla ilgili tüm yetkinin büyükşehre geçeceğini söyledi. Başkan Gürün; “Yeni büyükşehir yasası ulaşımla ilgili tüm yetkiyi büyükşehre veriyor. Muğla’daki ulaşımla ilgili bütün olay büyükşehir bünyesinde kurulacak olan Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürlüğü’nde (UKOME) olacak. Muğla’nın köylerinden beldelerine, beldelerinden ilçelerine her türlü ulaşımla ilgili programlama, projelendirme ve düzenleme yetkisi büyükşehre ait. Birçok yerde şoför esnafı arkadaşlarımızdan “Ne olacak bizim halimiz” cümlesini duyuyorum. Biz şu anda bu sektörden ekmek yiyen arkadaşlarımızın sistem içerisinde devam etmesini arzu ediyoruz. Ama her zaman büyükşehir, ulaşım ve taşıma kamu görevi olduğu için bu görevi üstlenmek yerine getirmek zorundadır.” dedi.

Yatağan otogar ziyaretinden sonra Yatağan Halk pazarını, esnafı dolaşan Başkan Gürün, vatandaşlarla tek tek ilgilendi ve sohbet etti. Başkan Gürün ayrıca Yatağan gezisi sırasında, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk ve Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık ile birlikte Milliyetçi Hareket Partisi Yatağan Belediye Başkan adayı Varol Çakmak’ın seçim bürosunu ziyaret etti ve yerel seçimlerde başarılar diledi. Başkan Gürün ve beraberindeki heyet daha sonra Mermer fabrikalarının tamamını dolaşarak, mermer sektörü ile ilgili sorunları ve çözüm önerilerini dinlediler.

“Uyum içinde çalışacağız”

Eskihisar, Köklük, Şeref, Madenler, Kafaca Köylerini ve Bozarmut, Bozüyük beldelerini de ziyaret eden Başkan Gürün buralarda vatandaşlara hitap etti. Gittiği köylerde ve beldelerde büyük ilgiyle karşılaşan Başkan Gürün, saat kaç olursa olsun kahvelere ve meydanlara kendisini dinlemeye gelen vatandaşlara teşekkür etti ve büyükşehir yasasıyla yaşanacak değişiklikleri anlattı. 396 köy, 49 beldenin kapatılarak mahalle yapılmasıyla hizmetlerin ilçe belediyesi ve büyükşehir belediyesi tarafından yapılacağını hatırlatan Başkan Gürün 13+1 takımını kuracaklarını söyledi. Başkan Gürün; “ Birbirlerini anlayan, birbirleriyle uyum içinde çalışabilen 13+1 takımını oluşturmak istiyoruz. Aranızda Beşiktaşlı, Galatasaraylı, Fenerbahçeli arkadaşlar vardır, bu takımların başarılı olabilmesi için oyuncuların uzun süre birlikte olması beraber uyum içinde çalışması gerekir. Biz de Muğla’da, 5 sene boyunca 13 ilçe ve bir büyükşehir belediyesi olarak uyum içinde çalışarak sizlerle birlikte çok önemli hizmetlerin altına imzamızı atacağız.” dedi.

Yerel seçim çalışmaları için köy köy, belde belde dolaşan Başkan Gürün’ün seçim çalışmaları çoğu zaman akşam saatlerinde de devam ediyor. Bunlardan biri de Yatağan ziyaretinde Bozüyük Beldesi’nde yaşandı. Saat 22.00 gibi Bozüyük Beldesi’ne ulaşan Başkan Gürün’ü kahvede ve meydanda toplanan yoğun bir kalabalık karşıladı. Başkan Gürün’ün ortalama 45 dakikalık konuşmasını ilgiyle ve dikkatle dinleyen vatandaşlar, kapatılan köyler, büyükşehir yasasıyla ilgili merak ettiklerini de sorma fırsatı buldular.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.