Gürsoy sessizliğini bozdu

Muğla Sanayi ve Ticaret Odası (MUTSO)tarafından 2001 yılında yaptırıldıktan sonra kaderine terk edilen ve bu günkü piyasa değeri yaklaşık 1 Milyon 500 Bin TL’lik idari hizmet binasının durumu oda üyelerinin tepkisine neden...

Gürsoy sessizliğini bozdu

Muğla Sanayi ve Ticaret Odası (MUTSO)tarafından 2001 yılında yaptırıldıktan sonra kaderine terk edilen ve bu günkü piyasa değeri yaklaşık 1 Milyon 500 Bin TL’lik idari hizmet binasının durumu oda üyelerinin tepkisine neden olurken odanın 21 yıl başkanlığını yapan Saim Gürsoy sessizliğini bozdu.

MUTSO’nun 2005 yılına kadar 21 yıl başkanlığını yapan işadamı Saim Gürsoy, Muğla Merkeze bağlı Bayır Beldesi’nde Muğla Ticaret Merkezi içerisinde yaptırdıkları binayı bölgede bir Yüksekokul veya Gümrükleme idaresi olarak hizmet etmesini amaçlayarak yaptırdıklarını söyledi ve binanın böyle atıl vaziyette kaderine terk edilmesinin kendisini üzdüğünü dile getirdi.

Yaklaşık 700 metrekare kullanım alanına sahip iki katlı binanın ekonomik değerinin çok yüksek olmasına karşın metruk vaziyet bırakılmasına anlam veremediğini dile getiren Gürsoy, “2001 yılında bu binaya inşa ettirmiştik. Bu binayı yapmakta ki amacımız Üniversite ile birlikte yüksek okullardan birini buraya açmak ve alt eleman yetiştirilmesine katkı sağlamak veya gümrüklemeyle ilgili bir çalışma yapılmasıydı. Alt katında da oradaki tesislerin faydalanacağı sosyal tesislerin kurulması idi. Hemen ilerisindeki 7 dönümlük bir alanı da mermercilerimiz için teşhir alanı olarak değerlendirmek istemiştik. O zaman kasamızda 1 Trilyon 500 Milyar TL’de paramız vardı. Şimdi o alanın satıldığını duyunca üzülüyorum. Biz hiçbir şeyi satmadan burayı kalkındırmıştık. Biz bu binayı ve Bayır Ticaret Merkezini çok cüzi bütçelerle yaptık. Bize herkes “yapamazsınız” demişti. 465 Bin TL para ile 150 dönüm arazinin sahibi olduk ve burayı kat karşılığı olarak müteahhide vererek yaptırdık. Çünkü o dönemde ekonomimiz bu binaları yapmamıza imkân vermiyordu. Kooperatifleşebilirdik ama farklı söylentilere neden olmamak için böyle bir şey yapmadık ve kat karşılığı olarak yaptık. Sonrasında işyerleri, 7 dönümlük arazi, idare bina olarak tamamlandığında bizim elimize geçen para 7 Trilyonun üzerindeydi. Yani biz bu işi çok doğru bir şekilde yaptık. Ama sonrası getirilmedi 7 dönümlük alan 550 Bin TL’ye satıldı.” diye konuştu.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş söz konusu binaya şu ana kadar herhangi bir talebin olmadığını belirterek, “bu binayı kiracı olarak kullanmak isteyen bir müracaatçı henüz olmadı. Eğer bir iş adamı burayı kiralamak isterse veya satın almak isterse gelsin her türlü desteği ve kolaylığı kendisine sağlarız. Ancak bu zamana kadar böyle bir talep olmadı” diye konuştu.

Bu güne kadar oda seçimlerinde hiç taraf olmadığını belirten Gürsoy, gönlünün genç ve çekirdekten gelen sanayicilerden yana oluğunu belirterek, “müflis tüccar olmayan, kimseye borcu bulunmayan, genç ve dürüst insanların üreten insanların burada olmasını istiyorum. Odanın geleceğini de bu gençlerin sağlayacağına inanıyorum. Muğla çok küçük bir yer, bir cenaze oluyor hep birlikte cenazeye katılıyoruz ama mezarlıkta ayrışmayı görüyoruz. Düğünlerde ayrı ayrı masalarda oturulmaya başlandı. Bunlar güzel şehrimize yakışmıyor. Oysaki bu arkadaşlarımız odamız için Muğla’mız için neler yapabiliriz diye birlikte düşünmeliydiler. Bu durum beni gerçekten beni üzüyor.

21 görev yaptığı Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı döneminde meclis üyeleri ile birlikte odayı siyasete bulaştırmadık. Siyasi partinin arka bahçesi olmadık ve hiçbir siyasi partiye destek vermedik.Yönetim kurulu üyesi ve meclis üyesi arkadaşlarımla hep uyum içerisinde çalışmıştık. Benim başkanlığımda geçen 21 senede bir tek şerh göremezsiniz. Alınan tüm kararlar oy birliğiyle alındı. Haftada bir toplandığımız halde 21 yılda yapılan 1094 toplantıda alınan kararlarda bir tek şerh göremezsiniz. Dolayısıyla o zamanda biz sadece ve sadece ekonomik politikaların içerisinde ve siyasetin dışında bulunduk, bu doğru bir yöntemdi ve bu bizi Odalar ve Borsalar Yönetim Kuruluna kadar taşıdı. Muğla’mızın sıkıntılarını her genel kurulda, her toplantıda milletvekillerinin karşısında kürsüye çıkıp anlattık. Muğla’da neler yapılması gerektiğini her fırsatta izah ettik” diyerek yaklaşan MUTSO seçimlerinde kazananın Muğla olmasını arzuladığını söyledi.

Bu haber toplam 299 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.