Gürleyik-Otmanlar Köy Yolu açıldı

Dalaman ve Köyceğiz ilçe sınırlarında bulunan Harmancık, Karain, Andızlık ve Çalardı mevkilerinde çalışan maden işçileri ve köylülerin kullandığı Gürleyik ile Otmanlar köylerinin bağlantısını sağlayan orman yolu yapılan...

Gürleyik-Otmanlar Köy Yolu açıldı

Dalaman ve Köyceğiz ilçe sınırlarında bulunan Harmancık, Karain, Andızlık ve Çalardı mevkilerinde çalışan maden işçileri ve köylülerin kullandığı Gürleyik ile Otmanlar köylerinin bağlantısını sağlayan orman yolu yapılan çalışmalar sonucu tekrar açıldı. Köylülerin ve madencilerin kullandığı yolda ulaşım büyük sıkıntılar sonucu gerçekleştirirken her gün bu yolu kullananlar ölümle burun buruna geliyorlardı. Basında çıkan haberler üzerine harekete geçen yetkililer sözkonusu yolda yaptıkları incelemeler sonrası çalışmalar başladı. Devam eden çalışmalar sonucunda özellikle yolun tehlikeli bölümlerinde iyileştirme ve büz döşenmesi çalışmaları gerçekleştirildi. Yolun tamiratını Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü üstlenirken kuruma ait personel ve iş manikaları çalıştı.

Çalışmalar sırasında yolun 150 metrelik bölümü heyelan nedeniyle tekrar kapanırken, yetkililer bu bölgede alan çalışması yaparak kapanan bu bölgenin tekrar açılmasının mümkün olmadığı kararına vardılar ve 3 km’lik ayrı bir güzergah belirleyerek burada yol açtılar. Köyceğiz Orman İşletme Müdürü Ramazan Uslu, Orman Mühendisi Turhan Çiğnaklı, İnşaat Şefi Asuman Şensal, Karaçam Orman İşletme Şefi Özay Aslan, Orman Memuru Mehmet Ali Avcı ve teknik ekip, büz döşenecek dere yataklarını yerinde incelediler. Daha sonra dere yataklarında suyun geçtiği yerlere büz konulmasıyla ve yolun diğer bölümlerinde yapılan çalışmalarla bu güzergah üzerinde ulaşım rahatlatıldı. Böylece yoldaki sorunun yüzde 70’lik kısmı çözümlendi. Yöredeki vatandaşlar ve madenciler Yolun tekrar kullanılabilir hale getirilmesinde emek ve katkı sağlayan herkese teşekkür ettiler.

Bu haber toplam 139 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.