Gürkan güven tazeledi

Muğla Barosu’nun olağan kongresinde mevcut başkan Mustafa İlker Gürkan 3. Kez seçilerek güven tazeledi. Mustafa İlker Gürkan ve Musa Doğan başkanlığındaki iki liste ile gidilen seçimler sonucu Gürkan 427 oy alarak tekrar Baro...

Gürkan güven tazeledi

Muğla Barosu’nun olağan kongresinde mevcut başkan Mustafa İlker Gürkan 3. Kez seçilerek güven tazeledi. Mustafa İlker Gürkan ve Musa Doğan başkanlığındaki iki liste ile gidilen seçimler sonucu Gürkan 427 oy alarak tekrar Baro Başkanlığına getirilirken diğer aday Musa Doğan ise 191 oy aldı.

Muğla Barosu’nun olağan kongresinde Mustafa İlker Gürkan 3. Dönem seçilerek görevine devam etti.

İki adayın yarıştığı Baro Başkanlığı için Cumartesi günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür merkezi salonunda yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları okunarak Baro yönetiminin faaliyetleri aklandı. Pazar günü ise Muğla Adliyesi’nde organ seçimleri yapıldı.

Muğla Baro Başkanlığına üçüncü kez seçilen Mustafa İlker Gürkan, “Benim aday olmam benim elimde olan bir şey değil. Arkadaşlarım tekrar aday olmamı istedi. 3. Dönem için tekrar aday oldum. Barolarda da bir değişim gerçekleşmesi gerekir, geçmiş dönem arkadaşlarımız kendi istekleri ile yönetimden ayrıldılar. Birlikte çalışmaktan zevk aldığımı arkadaşlarıma teşekkür diyorum. Gerçekten büyük hizmetler verdiler. Bir prensip kararı aldık ve yedek üyeleri tekrar yönetime aldık. Biz avukatlar baronun kurumlaşmasını istiyoruz. Çünkü kurumlaşma olursa, başarılı olabiliriz. Bütün meslek grupları piyasalaştırılıyor. Biz Baronun bu hale gelmesini istemiyoruz. Bizim dileğimiz 78 bin avukatın enerjisini yargılama faaliyeti içerisine katılmasıdır” dedi.

Muğla Adliyesinde Baro üyelerinin kullandıkları oy sonunda mevcut Başkan Av. Mustafa İlker Gürkan 427 oy alarak tekrar başkan seçilirken, rakibi Musa Doğan 191 oyda kaldı. Toplam 644 oyun kullanıldığı Muğla barosu seçimlerinde 18 oy boş, 8 oy da geçersiz sayıldı. Av. Mustafa İlker Gürkan yönetimindeki Muğla Barosu yönetimine, Akın Vahit Karacan, Aslıhan Güney Ayyıldız, Gülfer Uslu, İbrahim Erdoğan, İrfan Balkaya, Levent Akgün, Leyla Bişen, Mukadder Cömert, Nihal Anlı Coşkun ve Yaşar Türkmen seçildi. Denetleme Kurulu üyeliklerine Celile Meltem, Emin Demirel ve Tolga Turp seçilirken, Disiplin kurulu üyelerine Cüneyt Erkmen Özbayır, Figen Aladağ, Funda Bilgi Dilan, Meral Çoban Alp ve Zeki Çakıroğlu seçildi. Türkiye Barolar Birliği Delegeliğine ise, Ahmet Hür, Fatma Gündüz, Nevzat Sarıçoban ve Seval Arıkan Güzel seçildi.

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.