Güreşimizi dünya gençlerine gösterdik

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan "Spor Zaman Makinesinde" projesi kapsamında 6 ülkeden Türkiye’ye gelen gençler, ülkelerine ait oyunlarını sergilediler. Her ülke kendi kültürüne...

Güreşimizi dünya gençlerine gösterdik

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan "Spor Zaman Makinesinde" projesi kapsamında 6 ülkeden Türkiye’ye gelen gençler, ülkelerine ait oyunlarını sergilediler. Her ülke kendi kültürüne özgü spor dallarını yada oyunlarını sergilerken ev sahibi olarak güreşimizi tanıttık.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan "Spor Zaman Makinesinde" isimli proje kapsamında Arnavutluk, Romanya, İtalya, Mısır, Gürcistan ve Ukrayna'dan gelen 18-24 yaş arası gönüllü gençlik çalışanları, Muğla Atatürk Spor Salonu'nda ülkelerine özgü oyunları sergiledi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutladıklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, “Türkiye'nin yanı sıra 6 ülkeden gelen gençlerle Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyoruz. Her ülke kendine özgü kültürel zenginliklerini sergileyecek. Bu, hem Muğla'mız hem ülkemiz açısından güzel bir etkinlik. Bu tür etkinliklerin şenlik havasında yapılması daha da anlamlı oluyor. 600 yıl hükmettiğimiz dünyada Türkiye, gücünü bu birlikteliklerle yeniden bulacaktır” şeklinde konuştu.

10 gün önce farklı ülkelerden gelen gençlerinin proje kapsamında spor ve kültürel kazanımlara yönelik atölye çalışması yaptıklarını ifade eden Gençlik Merkezi'nde görevli proje sorumlusu Ayşe Karanlık, projeye Muğla Gençlik Merkezi'nin ev sahipliği yaptığını, 7 ülkenin proje ortağı olduğunu söyledi. Ukrayna'dan gelen Oliya Samos ise Türkiye'ye yeni arkadaşlıklar edinmeye ve Ukrayna'nın tarihi ve önemli sporlarını göstermeye geldiklerini söyledi. 2 gün sonra Türkiye'den ayrılacaklarını belirten Samos, Türkiye'yi çok sevdiğini ifade etti. Mısır'dan gelen Eslam Abdelazm de kültürel değişim için Türkiye'ye geldiğine işaret ederek, "Ülkemize ait bir oyunu sergileyeceğiz. Burada insanlar çok sıcak. Türkiye'ye ikinci defa gelişim, Muğla'ya ise ilk defa geliyorum. Özellikle Türk çayını çok seviyorum" dedi.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.