Güney Afrika’ya kadar pedal çevirecek

Marmarisli bisiklet tutkunu İbrahim Onat Mısır'dan Güney Afrika'ya bisikletle turu gerçekleştirmek için yola çıktı.Daha önce Marmaris -Mısır hattı arasında yaptığı bisiklet turuyla adını duyuran İbrahim Onat, Mısır-Güney...

Güney Afrika’ya kadar pedal çevirecek

Marmarisli bisiklet tutkunu İbrahim Onat Mısır'dan Güney Afrika'ya bisikletle turu gerçekleştirmek için yola çıktı.

Daha önce Marmaris -Mısır hattı arasında yaptığı bisiklet turuyla adını duyuran İbrahim Onat, Mısır-Güney Afika arasında pedal çevirmek için Kahire'ye hareket etti. 27 Eylül’de Kahire’den başlamasını planladığı Güney Afrika Turu’nu 6 ay gibi bir sürede tamamlamayı planlayan Onat, bu turda tek başına yola çıkacak. İlk defa tek başına bu çapta bir yolculuğa çıkacağanı belirten Onat; " Bisikletim ile Kızılırmağın kenarından seyahat ederken birden gönlümden Kızıldeniz ve Nil Nehri’ne bisiklet ile gitme isteği geldi. Bu hayalimi, 2011 yılının Ekim ayında “Marmaris-MısırBisiklet Turu’’ yaparak gerçekleştirdim. Afrika’nın genel durumu,hayat,iklim ve tabiat şartları oldukça zorlu. Kahire’den Cape Town’a en iyi şartlarda gitmek için ana rotamızı;Mısır-Sudan-Etiyopya-Kenya-Tanzanya-Malavi-Mozambik ve Güney Afrika Cumhuriyeti olarak yaptık.Yaklaşık 12.000 km,6 ay sürmesi planlanıyor.Yine bu rota üzerinde şartlar uygun olursa diğer ülkelere de girilip çıkılabilir. Bunların rotası da hazır. Mısır ve Etiyopya vizelerimi aldım. Diğer vizelerimi ülkelerin sınır kapısından almayı düşünüyorum” dedi.

Geçeceği yollardaki sağlık şartlarına da dikkatleri çeken Onat herhangi bir olumsuzluk yaşamamak adına da önlemlerini aldığını belirtti. Onat; "Bölgedeki hastalıklar nedeniyle Marmaris Sahil Sağlık Merkezinde Hepatit B, Tetanoz, Difteri, Sarıhumma, Tifo aşıları yaptırdım. Yol boyunca konaklamayı kendi çadırımda yapmayı planlıyorum" dedi.

Tur boyunca Afrika’da kendisini misafir etmek isteyen arkadaşlarının olduğunu belirten Onat, “Afrika’da en çok görmeyi arzu ettiğim yerler daha evvel görmeme rağmen Kızıldeniz, Nil nehri ve Ulusal Yaşam Parkları(Serengetti ve Kurugur gibi),Viktorya Şelalesi,Hint-Atlas Okyanus kıyıları, Kilimanjaro Dağı, Zanzi Bar adası, Malavi Gölü, Viktorya Gölü, Cape Town, Masa Dağı. Turumu planlarken beni yine de en çok heyecanlandıran Afrika’nın yerel kabileleri ve yaşam şartları oldu. Bu zorlu tura hazırlığımı tamamladım ve moral olarak kendimi hazır hissediyorum. Bu turu gerçekleştirdiğim zaman hayallerimi yaşamış olacağım, inşallah güzel bir hikayem olacak. Türkiye’mizin ve Marmaris’imizin tanıtımına katkıda bulunacağımı ve bir çok insanın da ilgisini bisiklet sporuna yönlendireceğimi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 59 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.