Güneş Enerjili trafik levhaları

Muğla Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Elektrik Birimi tarafından, güneş enerjili trafik levhaları üretildi ve Muğla caddelerine yerleştirilmeye başlandı.Muğla cadde ve kavşaklarına ilk başta 20 adet  “Yol Ver” ve...

Güneş Enerjili trafik levhaları

Muğla Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Elektrik Birimi tarafından, güneş enerjili trafik levhaları üretildi ve Muğla caddelerine yerleştirilmeye başlandı.

Muğla cadde ve kavşaklarına ilk başta 20 adet  “Yol Ver” ve “Döner Kavşak” uyarı levhaları yerleştirildi. Elektrik Birimi tarafından üretilen Güneş enerjili trafik uyarı levhaları, bir akümülatör vasıtasıyla güneş enerjisini depolayarak, uyarı levhalarının geceleri sürücülere ledli ışıklar ile trafikte daha güvenli yolculuk sağlıyor.

Trafik Uyarı levhaları, Muğla Belediyesi Elektrik birimi tarafından dizayn edilerek piyasa fiyatlarının çok altına imal edildi. Uyarı levhaları, güneş enerjisi kullanılarak çalıştığı için doğaya fayda sağlamakla birlikte, ekonomik olarak da tasarruf sağlıyor.

Ayrıca önceki yıllarda şehir içerisinde bulunan tüm ışıklı kavşakların trafik sinyalizasyon lambaları Muğla Belediyesi Elektrik Birimi tarafından ledli lambalar ile değiştirilerek tasarruf sağlanmıştı.

 

Bu haber toplam 151 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.