Gündüz: Arkadaşlarımız silahlı saldırıya uğradı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi erkek öğrenci yurdunda, cumartesi gece karşıt görüşlü öğrenciler arasında yaşanan taşlı sopalı kavga, Muğla Ülkü Ocakları Üyesi bir grup tarafından Sınırsızlık Meydanı’nda protesto...

Gündüz: Arkadaşlarımız silahlı saldırıya uğradı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi erkek öğrenci yurdunda, cumartesi gece karşıt görüşlü öğrenciler arasında yaşanan taşlı sopalı kavga, Muğla Ülkü Ocakları Üyesi bir grup tarafından Sınırsızlık Meydanı’nda protesto edildi.

Grup adına açıklama yapan Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Cemil Gündüz, yaşanan kavganın ülkücü öğrencilerin sağduyulu davranması nedeniyle büyümediğini söyledi.

Gündüz, olayların arkadaşlarının karşıt görüşlü grubun silahlı saldırısına uğradığını iddia ederek, “Muğla Emniyet Müdürlüğünden saldırıya uğrayan arkadaşlarımızın can güvenliğinin sağlanmasını istedik. Polis, arkadaşlarımızı karga tulumba polis araçlarına alarak yurttan çıkardı. Polise saldıran bölücü gruba ise polis müdahale etti” dedi.

“Bölücüler üniversiteyi mesken edinmeye çalışıyor”

Bölücü örgüt sempatizanlarının üniversiteyi mesken edinmeye çalıştıklarını ve bu konuda yetkilileri uyardıklarını hatırlatan Ülkü Ocakları Muğla İl Başkanı Cemil Gündüz; “Türkiye son yıllarda tarihinin en karanlık dönemlerini yaşamaktadır. Bir yandan AKP Hükümeti, bölücü başı eli kanlı bebek katili Abdullah Öcalan ile görüşmelere devam ederken diğer taraftan da Üniversiteler PKK-KCK yasa dışı bölücü terör örgütü yandaşlarınca mesken tutulmaya çalışılmaktadır. Türk Milleti’ni bölmek, bin yıllık kardeşliğimizi dinamitlemek isteyen bu şer odakları, karşılarına Milliyetçi-Ülkücü Hareket mensuplarını almakta ve her fırsatta vatan evlatlarına yönelik saldırılar gerçekleştirmektedir. Maalesef bu çirkin saldırılar hükümet yetkilileri ve Emniyet güçleri tarafından görmezden gelinmekte ve hatta umursanmamaktadır. Uzun süredir camiamızın değerli mensuplarına karşı yapılan bu saldırılara dün gece Kredi Yurtlar Kurumu’nda yaşananlar eklenmiştir.

“Arkadaşlarımız silahlı saldırıya uğradı”

Cumartesi gün  gece saat 23:00 sularında, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalmakta olan arkadaşlarımıza, kalmakta oldukları yurt odalarında, yasa dışı terör örgütü PKK-KCK yanlısı bir grup bölücü tarafından silahlı bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Saldırıya uğrayan arkadaşlarımız hemen Ülkü Ocakları Yöneticilerimizi arayarak durumdan haberdar etmiş ve hiçbir şekilde kendileri tarafından bir karşılık verilmemiştir. Bu durumun haber alınması üzerine Ülkü Ocakları Yöneticileri derhal Emniyet Birimlerini bilgilendirmiş ve kendileri de olayın gerçekleştiği bölgeye intikal etmişlerdir. Olayın duyulmasıyla birlikte yüzlerce Ülkü Ocakları mensubu da  Kötekli Mahallesi’ne hareket etmiştir. Nitekim biz de hemen olayların yaşandığı bölgeye intikal ederek, duruma hakim olmaya ve yetkililerle görüşmeye başladık.

Emniyet Yetkilileri’ne, yurtta arkadaşlarımızın saldırıya uğradıklarını ve en kısa zamanda arkadaşlarımızın yurttan çıkarılarak, can güvenliklerinin sağlanması talebimizi ilettik. Bu sırada bölücü terör örgütü yandaşları da yurtların önünde toplanarak, Ülkücü Hareket mensuplarına karşı taşlı saldırılar gerçekleştirmeye başladılar. Bir anda yay gibi gerilen bu ortamda bizler üstümüze düşen sağduyu ve soğukkanlılıkla hareket ederek daha büyük olayların yaşanmasının önüne geçtik. Daha sonra olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü’ne de durumu izah ettik. Bunun üzerine İl Emniyet Müdürü en kısa zamanda arkadaşlarımızın olaysız bir şekilde yanımıza getirileceği taahhüdünde bulunarak yanımızdan ayrıldı. “dedi.

“Arkadaşlarımız karga tulumba götürüldü”

Bölücü grubun polise de saldırdığını söyleyen Gündüz; “Saatler ilerledikçe arkadaşlarımız yanımıza getirilmediği gibi aynı zamanda yurttan da polisin bizim arkadaşlarımıza karşı bir müdahalede bulunduğu haberini aldık. Bu sırada bölücü terör örgütü yandaşları tarafından yapılan saldırılar ve atılan yasa dışı sloganlar devam etmekteydi. Bunun üzerine yetkililere tekraren arkadaşlarımızın yanımıza getirilmesini aksi takdirde duruma kendimizin müdahale etmek zorunda kalacağımızı bildirdik.

Bu sırada bölücü terör örgütü yandaşlarının polise de saldırmaları üzerine, Emniyet görevlileri bu gruba müdahale etti. Akabinde ise uzun süre Emniyet Yetkilileri tarafından yurtta tutulan arkadaşlarımız karga tulumba polis araçlarına bindirilerek, bölgeden uzaklaştırıldı. Bunun üzerine yanımıza gelen Emniyet Müdürü ve Rektör; yetkililerin duruma hakim olduklarını, arkadaşlarımızda herhangi bir sıkıntı olmadığını bildirerek, sükunet içerisinde olay yerinden ayrılmamızı ilettiler.

Biz de bunun üzerine Sayın Genel Başkanımızı bilgilendirerek, emirlerini beklediğimizi ilettik. Sayın Genel Başkanımız da tüm arkadaşlarımızı sağduyuya davet ederek, arkadaşlarımıza sahip çıkmamızı ve sessizce dağılmamızı emrettiler. Biz de arkadaşlarımızı soğukkanlı olmaları ve provokasyonlara gelmemeleri noktasında uyarılarımızı yaparak sükunet içerisinde olay yerinden uzaklaştırdık. Kendimiz de Emniyet Birimleri tarafından gözaltına alınan arkadaşlarımızın yanına gittik ve yapılan işlemlerin ardından Pazar günü sabah saat 08:15 sularında tüm arkadaşlarımızı sağ salim evlerine gönderdik.”diye konuştu.

“Yetkililer tedbir almalılar”

Defalarca uyarıda bulunmalarına rağmen yetkililerin gereken tedbirleri almamalarına anlam veremediklerini ifade eden Ülkü Ocakları İl Başkanı Cemil Gündüz, yetkilileri tekrar göreve davet ederken şöyle konuştu:”Daha iki hafta önce Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde bölücü başı lehine açılan pankartlar ve dün gece yaşananlar ülkemizin içinde bulunduğu acı durumu gözler önüne sermektedir. Bu yaşananlar karşısında Valilik, Savcılık, Emniyet Birimleri ve Rektörlüğün takındığı umursamaz tutumu da anlamak ve kabul etmek mümkün değildir. Dün gece devlet düşmanları tarafından devletin yurdunda üniversite öğrencilerine karşı silahlı saldırılarda bulunulmakta ve hem şehrimizin hem de üniversitemizin huzuru kaçırılmaya çalışılmaktadır. Artık devletimizin yetkili organlarının bu gidişata bir dur demeleri ve toplumsal huzurun tesis edilmesi noktasında gereken tedbirleri acilen almaları gerekmektedir. Aksi takdirde bugünün devlet yöneticileri de bu lekeden nasibini alacaklardır.

Bu arada bazı haber sitelerinde yer alan “Ülkücüler esir alındı.” gibi ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır. Arkadaşlarımıza yönelik bir saldırı olduğu, yukarıda da belirtildiği üzere, doğru olmakla birlikte; Ülkücüleri esir almak gibi saçma sapan bir şey Muğla’da söz konusu olmamıştır ve Allah’ın izniyle de hiçbir zaman söz konusu olmayacaktır!

Son olarak her biri önce Cenab-ı Allah’a sonra da şahsımın temsil ettiği Ülkü Ocakları’na emanet olan değerli dava arkadaşlarımı sağduyuya davet ederken; meydanın boş olduğunu zannedip pervasızca şehrimizde ve üniversitemizde terör estirmeye çalışan bölücülere de sabrımızı daha fazla test etmemelerini öneriyorum!

Bilinmelidir ki: Ülkücü Hareket’e yönelik yapılan her türlü saldırı, kim tarafından ve ne şekilde gelirse gelsin; hak ettiği karşılığı mutlaka bulur!

Hiç kimse Ülkücü Hareket’in vatan sevgisinden kaynaklanan sorumlu ve sağduyulu tutumuna bakarak yanlış hesaplar içerisinde olmamalıdır. Bizim sağduyumuzun da bir sınırı vardır!”

MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz ile MHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Koyuncu’nun da hazır bulunduğu açıklama sonrasında, Ülkücü grup ellerinde Türk bayrakları ile bir süre yürüdükten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.