Gündoğdu: Turizmciden Ecrimisil alınmamalı

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Macit Gündoğdu ve AK Parti Teşkilatın çabalarıyla gerçekleşen ‘Ecrimisil’ toplantısı Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Toplantı Salonunda yapıldı.Toplantıya AK Parti İlçe Başkanı Macit Gündoğdu,...

Gündoğdu: Turizmciden Ecrimisil alınmamalı

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Macit Gündoğdu ve AK Parti Teşkilatın çabalarıyla gerçekleşen ‘Ecrimisil’ toplantısı Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Toplantı Salonunda yapıldı.

Toplantıya AK Parti İlçe Başkanı Macit Gündoğdu, Muğla Defterdarı Veysel Sezgin, Muğla Defterdarlığı Uzmanlar Koordinatörü Yusuf Karataş, Muğla Defterdarlık Uzmanı Ömer Biçer, BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kocadon, BODTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, AK Parti yönetim kurulu üyeleriyle birlikte konunun muhatabı olan Turizmciler ve esnaflar katıldı.

Toplantı öncesi bir açıklama yapan AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Macit Gündoğdu; “Biz, teşkilat olarak Bodrumlu Turizmcilerin ‘Ecrimisil’ konusunda yaşadıkları problemleri yakından takip ediyor ve problemin çözülmesi konusunda her platformu, çözüm konusunda değerlendiriyoruz. Başbakanımız, bakanlarımız, bakanlıkların genel müdürlükleri ve il müdürlükleri kısacası konunun muhatabı durumunda olan kamunun her biriminde, problemin çözülmesi konusunda çaba sarf ediyoruz. Bu toplantıda gösterdiğimiz çabaların bir göstergesidir. Burada ağırlayacağımız Muğla Defterdarı Veysel Sezgin, konuya muhatap olan Turizmciler ve bu konuya hizmet üretirken muhatap olan diğer sektör temsilcilerini dinleyerek notlarını alacaklar. Konu hakkında sorunu olan, çözüm önerisi olan herkesi dinleyerek, geniş kapsamlı bir rapor hazırlayacaklar. İnanıyorum ki bu rapor sorunların çözülmesine ciddi anlamda hizmet edecektir. Önceki görüşmelerimizden edindiğim kanaat, Muğla Defterdarımızın konuya bakışı ve yaklaşımı çok olumlu. Benim şahsi düşüncem, vergisini ödeyen ve Türk Ekonomisine döviz bazlı katma değer oluşturan Turizmciden ‘Ecrimisil’ alınmamasıdır. AK Parti İlçe Teşkilatı olarak konunun takipçisi olacağız.” Dedi.

Toplantı, salon imkanını sağlayarak ev sahipliği yapan Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon’un yaptığı kısa konuşmayla başladı. Kocadon “Biliyorsunuz uzunca zamandan bu yana kanayan bir yaramız olan ‘Ecrimisil’ konusunda mücadele veriyoruz. Sayın Defterdarım bugün buraya gelerek bizi heyecanlandırdınız. Bu toplantıyı sağlama konusunda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Ben katılımcılardan toplantı sürecinde sorunları ve çözüm önerileriyle birlikte ifade etmelerini rica ediyorum.” Dedi.

Toplantıya moderatörlük yapan BODTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, katılımcıların sorunlarını ve çözüm önerilerini tekrarlamadan ifade etmelerini dikkat çekerek, “Ecrimisil’e uzunca süredir Bodrumlu Turizmcinin problemi. Konu, ilgili bakanlar dahil olmak üzere birçok kamu muhatabına ifade edildi ve çözüm önerileri iletildi. Bodrum’un kıyı yapısı itibarıyla diğer turizm bölgelerinden farklı özelliklere sahip olduğunu sürekli ifade ettik. Özellikle güneşlenme alanlarımızın sorunlu olduğunu defalarca belirttik. Konu onlarca dosyayla ifade edildi. Sayın Defterdarımızın Bodrum’a gelerek konuyla birebir ilgilenmesi bize umut verdi. Biz hangi makama gittiysek haklısınız denildiğini ifade ederek sözü sizlere bırakıyorum” diye konuştu.

Sorunların konuşulmaya başlamasından önce kısa bir konuşma yapan Muğla Defterdarı Veysel Sezgin, “Ben ve iki mesai arkadaşım buraya sizlerin sorunların dinlemeye geldik. Konuyu bütün yönleriyle dinleyecekler. Önerileri de alacaklar. Gerekirse bu toplantı sonrasında oluşacak raporda mevzuat değişikliğini önereceğiz. Konuyu bakanlığa kadar aktaracağım. Gelecek olan bakanlık talimatı gereğince işlerimizi düzenleyeceğiz. Bizler kanun, kararname ve ilgili mevzuatla hareket edebiliyoruz. İnşallah bu toplantının sonrasında olumlu sonuçlar çıkar, bizde uygulamaya koyarız. Bu toplantıda ki amacımız geleceği düzenlemek. Diğer bölgelere istinaden Bodrum’dan ‘Ecrimisil’ konusuna ciddi derecede itiraz geliyor. Burada ki durumu hazırlayacağımız raporla, bizzat kendim bakanımıza gidip sunacağım.” Dedi.

“Ecrimisil” konulu toplantıya yaklaşık 60 turizmci, yatırımcı ve işletmeci katıldı. Sorun hakkında söz alan Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Serdar Karcılıoğlu, Turizmci Zeki Köylü, Restoran İşletmecisi Atılay Baytorun, Yat İmalatçısı Ethem Özyurt, Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt, Turizmci, İbrahim Pulat, İşletmeci İsmet Ömer Cengiz, Turizmci Muzaffer Kurtul, İşletmeci Deniz Eyinç ve diğer yatırımcıların söyledikleri kayıt altına alındı. Toplantı, 2 saat 45 dakika sürdü.

Bu haber toplam 139 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.