Gümüşlük’te kuzeyli notalar

Norveçli caz sanatçısı Tord Gustavsen, Uludağ Premium sponsorluğunda düzenlenen ‘Kumda/Suda’ konserlerinin ilk konuğu oldu. Denizbank ana sponsorluğunda devam eden 14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında...

Gümüşlük’te kuzeyli notalar

Norveçli caz sanatçısı Tord Gustavsen, Uludağ Premium sponsorluğunda düzenlenen ‘Kumda/Suda’ konserlerinin ilk konuğu oldu. Denizbank ana sponsorluğunda devam eden 14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında düzenlenen “Kumda/Suda” Konserlerine müthiş bir başlangıç yapan Tord Gustavsen Trio, Gümüşlük sahilindeki konserde sevilen çalışmalarından oluşan bir seçkiyle izleyici karşısındaydı.

Caz severlerin festival kapsamında merakla beklediği Tord Gustavsen, Norveç’ten son dönem çıkan caz müzisyenleri arasında, yenilikçi ve içsel tarzıyla öne çıkıyor. Dünyanın birçok ülkesinde Trio ve quartetleriyle yoğun turlar gerçekleştiren Gustavsen, festivallerin de aranılan caz sanatçılarından biri olarak dikkat çekerken, Gümüşlük’te de yoğun bir ilgiyle karşılandı.

Trio dünya prömiyeri yaptı

Çok sayıdaki caz dinleyicisinin izlediği konser, Gümüşlük’ün muhteşem güzellikteki gün batımıyla başladı. Sahneye Trio formatında çıkan grupta, Gustavsen’e, şiirsel vurgusu ve son derece tepkisel etkileşimiyle sanatçının vazgeçilmez partneri haline gelen davulcu Jarle Vespestad ve ülkesinde kendi kuşağının en çok aranan basçılarından biri olan Sigurd Hole eşlik etti. Trio sahnede hayranlarının yakından tanıdığı “Right there”, “Taken of Tango”, “Suite” gibi parçaları seslendirirken triodan ayrıca beş eserlik bir dünya prömiyeri geldi. Tord Gustavsen Trio, son besteledikleri beş yeni eseri ilk kez Gümüşlük’te cazseverler için çaldı. İzleyenlerin beğenisini toplayan beş yeni parça büyük alkış aldı. Konserin sonunda ayakta alkışlanan Norveçli sanatçılar, bis yaparak geceyi sonlandırdı.

Festivalin sanat yönetmeni Piyanist Eren Levendoğlu, konseri çok beğendiklerini söyleyerek, “Bizim için de çok özel bir konser oldu. Caz dünyasında bu kadar saygın bir grubun beş yeni parçasını festivalimizde dünya prömiyeri yapması çok sık karşılaştığımız bir şey değil. Seyirci de bundan çok memnun. Güzel konserlerimiz devam edecek” dedi.

Bir önceki yıl festivalin konuğu olan Afganistan-Alman asıllı şarkıcı Simin Tander ile 2016’da alternatif bir 'trio' albümü yayınlayan Gustavsen, eski Norveç ilahilerini Sufi şiirleriyle yeniden yorumlayıp, Pashto dilinde seslendirdikleri, “What Was Said” isimli albümleriyle de alternatif caz dünyasında oldukça büyük sükse yaratmıştı.

Begoa Ensemble antik taş ocağında sahne alacak

Denizbank ana sponsorluğunda devam eden 14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, klasik müzikseverlerin kaçırmaması gereken bir konserle; 4 Ağustos Cuma akşamı devam edecek. 25 asırlık tarihi taş ocağının büyülü atmosferinde sahneye çıkacak olan Begoa Ensemble, şimdiden oda müziğinin Türkiye’de aranılan topluluklarından biri haline geldi.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.