Gümüşlük Uluslararası Müzik Festivaline hazır

Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük beldesinde 10’cu Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali başlıyor. Giderek büyüyen seyirci kitlesini daha rahat ağırlayabilmek için konserler, Gümüşlük’ün Koyunbaba mevkiinde...

Gümüşlük Uluslararası Müzik Festivaline hazır

Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük beldesinde 10’cu Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali başlıyor. Giderek büyüyen seyirci kitlesini daha rahat ağırlayabilmek için konserler, Gümüşlük’ün Koyunbaba mevkiinde bulunan, taşları Kral Mozolos’un sarayı ve anıt mezarı için kullanılmış Antik Taş Ocağında düzenlenecek. Festivale bu yıl da dünyaca ünlü sanatçılar katıcak. Festivalde geçen yıl ilki gerçekleştirilen Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması, bu yıl da genç yetenekleri misafir edecek. Festivale bu yılda Gümüşlük Belediyesi sponsor olarak katkıda bulunacak. Festivalin daimi ismi ünlü piyanistimiz Gülsin Onay, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire’yi festival öncesi makamında ziyaret etti. Başkan Mehmet Tire festivalle ilgili konuşmasında, ’’Gümüşlük çok özel bir belde ve bu festival beldemize ayrı bir değer kazandırıyor. Dünyada bir beldede gerçekleştirilen tek klasik müzik festivalini yapıyoruz. Bu özellik belde halkımıza da yansıyor. Bu festival de yer alacak ünlü piyanistimiz Gülsin Onay hanımefendiye ve katılacak herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum’’dedi.

Festivale katılan Gülsin Onay’ın dışında bu yıl Fazıl Say da gençlere ‘‘masterclasslar’’ verecek. Klasik müzik tutkunları Bodrum’un Gümüşlük beldesinde 1989 yılından bu yana sürdürülen Gümüşlük Klasik Müzik Festivali ve Akademisiyle, Temmuz’da buluşuyor. Yıllardır dünyaca ünlü sanatçıların misafir olduğu yerli ve yabancı pek çok sanatçıyı ağırlayan festival, bu sene klasik müzik tutkunlarına hoş sürprizler sunacak. 6 Temmuz-16 Ağustos tarihleri arasında festivalin sanat yönetmeni Eren Levendoğlu ve festivalin sanat danışmanı Gülsin Onay önderliğinde gerçekleşecek festivalde, dünyanın en saygın sanatçılarından; Aldo Ragone, Edna Golandsky, Endellion Quartet, Erkin Onay, Gülsin Onay, Juliette Hurel, Mauricio Vallina, Pierre Réach, Stefan Milenkovich, Yury Martynov, Carlo Domeniconi ve Derek Gripper eserleriyle klasik müzik tutkunlarıyla buluşacak. Festivale dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say da katılarak, genç müzisyenlere masterclass verecek.

Bu haber toplam 53 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.