Gümüş, köyleri karış karış geziyor

Cumhuriyet Halk Partisi Menteşe Belediye Başkan Adayı Bahattin Gümüş seçim çalışmalarını Muğla ve çevre köylerini köyleri karış karış geziyor.Gümüş, ziyaretlerinde özellikle köy halkı ve köy çocuklarına çok önem...

Gümüş, köyleri karış karış geziyor

Cumhuriyet Halk Partisi Menteşe Belediye Başkan Adayı Bahattin Gümüş seçim çalışmalarını Muğla ve çevre köylerini köyleri karış karış geziyor.

Gümüş, ziyaretlerinde özellikle köy halkı ve köy çocuklarına çok önem verdiğini belirterek, “Ben de Esençaylıyım. Ben de sizin bir evladınızım. Sizin evladınız Menteşe Belediye Başkanlığına aday. Sizlere hizmet etmek için aday” dedi.

Gümüş şöyle devam etti. “Köylerimize ve köy çocuklarımıza ayrı bir önem veriyorum. Mesleğim icabı da bu köylere yılardır gelip gidiyorum. Sorunlarınızı da o yüzden çok iyi biliyorum. Projelerimizi zaten buna göre hazırladık. Artık köy çocuklarımız şehirli çocuklarımızdan geri kalmayacak. Hem eğitim, hem de kültürel alanda. Bu nedenle Belediyemiz olarak çocuklarımızın zayıf dersleri için ücretsiz kurslar vereceğiz. Ayrıca yine çocuklarımız için gezi, sinema, piknik, tiyatro gibi sosyal ve kültürel aktiviteler düzenleyeceğiz. Bunun yanında bazı köylerimizde gençlerimiz futbol sahası isteklerini belirttiler. İhtiyacı olan köylere saha düzenlenecek. Eğer isterseniz, Menteşe’deki 48 köyün gençlerinin yer alacağı bir turnuva da düzenleyebiliriz. Menteşe Kupası altında düzenlenecek bu turnuvada her köy bir takım çıkartabilir. Bu takımların kranponlarından, formalarına kadar her şeyini de biz karşılarız. Siz yeter ki spor yapmak isteyin” dedi.

Köylü yine milletin efendisi olacak

CHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Bahattin Gümüş yeni büyükşehir yasasının köyleri mahalle yaptığını belirterek, “Biz bu yasaya karşı çıktık. İsminiz değişse de buralar yine köy. Yani isim değiştirmekle olmuyor bu işler. Sizin geçim kaynağınız yine hayvancılık ve tarım. O nedenle yine geçim kaynaklarınızdan gelir sağlamanız için Muğla merkezde, yeni adıyla Menteşe’de sizler için pazarlar oluşturacağız. Gelip bu pazarlarda ürünlerinizi satabileceksiniz. Ayrıca yer için herhangi ücret de ödemeyeceksiniz. Yerel ürünlerin markalaşması için çalışmalar yapacağız. Tarım ve hayvancılık alanında danışmanlık hizmeti vereceğiz. Yerel tohum, fide üretimi destekleyeceğiz. Ayrıca yeniden bir imar revizyonu yapılarak, bundan sonra sizinde yapacağınız yeni yapılar için belediyemizce ücretsiz çizimlerin yapılacak. Yine belediyemizce ücretsiz hukuk danışmanlığını hizmeti vereceğiz” dedi.

CHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Bahattin Gümüş, “Bundan böyle köyler mahalle olduğu için bütün köy içi çalışmaları Menteşe Belediyesi olarak biz yapacağız. Muhtarlık binaları yenilenecek. Daha iyi bir iletişim kurabilmek için ihtiyaçlar karşılanacak. Bunun dışında köy içi, okul, cami ve mezarlık gibi yerlerinizin bakımını yine bizler yapacağız. Alt yapı, su, yol gibi çalışmalar ise Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olacak” dedi.

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.