Gümüş: Basın baskı altında

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş; “Basından sansürün kaldırılışının bir bayram havasında kutlamamız gereken bugünde basınımız, tarihinde hiç olmadığı kadar ağır bir baskı altındadır” dedi.Gümüş, 24...

Gümüş: Basın baskı altında

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş; “Basından sansürün kaldırılışının bir bayram havasında kutlamamız gereken bugünde basınımız, tarihinde hiç olmadığı kadar ağır bir baskı altındadır” dedi.

Gümüş, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı. Başkan Gümüş, basında sansürün kaldırılışının 107. Yılında yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Gerçek demokrasinin ayrılmaz parçası olan, halkın doğru haber alma hak ve özgürlüğünü sağlamak amacıyla emek veren tüm basın çalışanlarının bu anlamlı gününü kutluyorum. Ancak şunu ifade etmeliyim ki, “basından sansürün kaldırılışını” bir bayram havasında kutlamamız gereken bugünde basınımız, tarihinde hiç olmadığı kadar ağır bir baskı altındadır. 107 yıl önce kaldırılan sansür bugün değişik şekillerde yine basın çalışanlarının omuzlarına yüklenmiştir. Bir telefonla işten çıkarılmalar, tehditler, zoraki yaptırımlar, düşük ücretler sansürün farklı şekillerde ortaya çıkmış biçimleri olarak hayatımızın içindedir. Şuan ülkemizde 123 tutuksuz, 64 gazetecide tutuklu olarak yargılanmaktadır. Halkın en temel hak ve özgürlüklerinden biri olması gereken doğru haber alma özgürlüğü, aynı zamanda demokrasinin de en temel taşlarından biridir. Ancak günümüz Türkiye’sinde bu özgürlüğün olduğunu söyleyebilmek mümkün görünmemektedir. Bu sorunun üstesinden gelmek, halkın kendi özgürlüklerine sahip çıkma çabasını duraksamadan sürdürmesi yanında, gerçek basın emekçilerinin yürüdükleri bu çileli yolda gösterecekleri direnç, sabır ve adalet duygusuyla ancak mümkün olacaktır. Büyük Önder Atatürk’ün, ‘Basın, bir milletin ortak sesidir. Bir milleti aydınlatma ve olgunlaştırmada, bir milletin ihtiyaç duyduğu düşünsel gıdayı vermede, özet olarak bir milletin hedefi mutluluk olan ortak doğrultuda yürümesinin sağlanmasında basın, başlı başına bir güç, bir okul, bir öncüdür’ sözü de basının önemini ve mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu ortaya koymaktadır.

İlçemiz Menteşe’nin her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ekonomisine olumlu yönde yansımasında, ilçemizde görev yapan basın mensuplarının çok büyük katkıları bulunmaktadır.

Bu vesileyle; Her türlü olumsuzluğa, baskıya rağmen dünyanın en zor ve sorumluluk isteyen mesleği olan gazeteciliği, tarafsız ve özgürce yerine getirenlerin Basın Bayramını kutluyor, hem onlara hem de ülkemize sansürün hiçbir türlüsünün olmadığı özgür bir gelecek dileklerimi sunuyorum.

Bu haber toplam 369 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.