Gümbet ve Cevat Şakir güzelleşiyor

Bodrum’da yaklaşık 28 yıldır altyapı ve çevre düzenlemesi bakımından ihmal edilen Cevat Şakir ve Gümbet Mahallelerinde çalışmalar başladı.Proje gereği altyapı ve ardından çevre düzenleme çalışmaları yapılacak mahallelerde...

Gümbet ve Cevat Şakir güzelleşiyor

Bodrum’da yaklaşık 28 yıldır altyapı ve çevre düzenlemesi bakımından ihmal edilen Cevat Şakir ve Gümbet Mahallelerinde çalışmalar başladı.

Proje gereği altyapı ve ardından çevre düzenleme çalışmaları yapılacak mahallelerde 17 kilometre içme suyu borusu da döşenecek.

Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Bodrum Su Kanalizasyon İşletmesi (BOSKİ) Müdürlüğü tarafından ortak yürütülen, AYDEM ve Türk Telekom’un da aynı anda çalışacağı projede yaklaşık 17 kilometreyi bulan içme suyu isale hattının asbest boruları sökülerek düktil ve polietilen borularla komple yenilenirken elektrik nakil ve telefon hatları da yeraltına alınacak. Daha sonra yolların asfalt çalışması, kaldırım düzenlemeleri ve sokak aydınlatmaları yapılarak proje tamamlanacak, Cevat Şakir ve Gümbet Mahalleleri halkının kullanımına sunulacak.

Çalışmaları başlatmak üzere bölgeye geçen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bölgeye yaklaşık 28 yıldır hiçbir yatırım yapılmadığını ve bölgenin ihmal edildiğini vurguladı. Kocadon, “Bölgeye Bodrum Belediyesi tarafından en son 28 yıl önce hizmet getirilmiş, biz bunun farkındayız. Cevat Şakir Mahallesi ile Gümbet Mahallesi halkına bir söz vermiştim ve işte bugün bu çalışmaları başlatıyorum. Çalışmaları Bodrum Belediyesi, BOSKİ, AYDEM ve Türk Telekom ekipleri birlikte yürütecek. Mahallelerin arka sokaklarını tamamen Bodrum Belediyesi, hızlı bir şekilde tamamlayacak. Hep söylerim burası Bodrum’un en güzel mahallelerin bir tanesi. Trafikte iyice yoğunlaştığı için kavşak düzenleme çalışması da yapacağız. Tüm bu çalışmaları 2 ay içinde tamamlayıp, halkımızın hizmetine sunmayı planladık” dedi.

Başkan Kocadon, şunları söyledi: “Burası da Bodrum’un en aydınlık mahallerinden biri olacak, çünkü özellikle arka sokakların durumu çok kötü, zemin çok bozuk, burada yaşayanlar asbestli borulardan geçen suyu kullanıyorlar. Su konusunda bir büyük sıkıntı da çok büyük oranda yer altı su kaçağı vardı. Tespit ettiklerimizi onarıyorduk, başka yerden patlıyordu ayrıca tespit edemediklerimiz de vardı. Şimdi hepsini sil baştan sağlıklı düktil borularla yenileyip bu sıkıntılardan köklü bir şekilde kurtulacağız. 17 kilometre düktil boru döşemesi yapacağız. Bu altyapı çalışmalarında AYDEM ve Türk Telekom da çalışacak, arka sokaklarda zemini çok kötü, sıcak asfalt çalışmasıyla pırıl pırıl, aydınlık bir mahalle oluşturacağız”

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.