Gülümsemeyle Gelen Gülümseme

Menteşe’de çiçekçilik yapan esnaflar, pandemi nedeniyle bu yıl bekledikleri kazancı sağlayamamış olsalar da çiçekler götürüp, mutlu olanları izledikçe kendilerinin de ayrı bir mutluluk hissettiklerini anlattı.Çeşitli gün...

Gülümsemeyle Gelen Gülümseme

Menteşe’de çiçekçilik yapan esnaflar, pandemi nedeniyle bu yıl bekledikleri kazancı sağlayamamış olsalar da çiçekler götürüp, mutlu olanları izledikçe kendilerinin de ayrı bir mutluluk hissettiklerini anlattı.

Çeşitli gün kutlamaları, bayramlar, törenler gibi etkinliklerle insanların yüzlerinin gülmesi, salgınla başlayan sektörlerinin sekteye uğramasına rağmen çiçekçilikle geçim sağlayanların dudaklarında bir tebessüm oluşturduğunu belirten çiçekçi esnafı, yine de hallerinden memnun olduklarını dile getirdi.

Son bir aydır 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 10 Kasım Atatürk’ ü Anma, 24 Kasım Öğretmenler Günü, 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü etkinlikleri gibi nedenlerle çiçek dağıtımı yaptıklarını belirten Çiçekçi Esnafı Nesrin Gümüş;

ÇİÇEKLERİN RENKLERİ

“Anlamlı günlerde insanlara rengarek çiçekler hazırlayıp götürmek, onların gülümseyip, mutlu olduklarını görmek, bize de mutluluk veriyor. İptal edilen düğünler, bizim de işlerimizi olumsuz etkiledi. Pandemi süresince insanlar gerginliklerinden, birbirine çiçek göndermeyi dahi düşünemedi.” diye belirtti. Gümüş ayrıca, toplu olarak yapılan kutlama ya da anma, açılış ya da günler için pandemi önlemleri nedeniyle kısıtlamalar getirilse de renkli çiçek görüntülerinin olduğu sokak ve dükkânların kendilerine neşe verdiğini söyledi.

ÇİÇEKLERLE GELEN MUTLULUK

Sokak ve caddelerde çiçek siparişi götüren personel ise halinden memnun olduklarını belirtip, “Gülümseyen insanlar, bizim de gülümsememizi sağlıyorlar.” diye konuştu.

Menteşe’ de çiçek siparişi götüren Engin Yüksel, “Salgınla morallerimizin bozulduğu, yüzlerimizin düştüğü günler yaşadık, bir süre daha yaşayacak gibi de görünüyoruz. Son bir ayda arka arkaya gelen etkinlik, kutlama ve anma günleri nedeniyle biraz kendimize gelebildik. Çiçek götürdüğümüz kişilerin yüzlerinin gülmesini sağlayınca biz de çok mutlu olup, duygulanıyoruz! Genç, yaşlı, çocuk, kadın ya da erkek her meslekten kişilere götürdüğümüz çiçek nedeniyle memnun olmayan bir kimseye rastlamadık. En son bizleri geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz için çiçekler taşıdık, hepsi de çok sevindi ve gülümseyip, mutlu oldu.” dedi.

MUTLULUK GÜLÜMSEMESİ

Okul öncesi öğretmeni Gaye Bal, geçen öğretmenler gününde, kendisi gibi birlikte çalıştığı öğretmenlerin de hatırlanmalarından dolayı sevindiklerini, öğrenci ve velilerinin yıl içerisinde de kendilerini hatırladıklarını ve çiçekler gönderip, mutlu ettiklerini dile getirdi.

Çocuk Gelişim Öğretmeni Buse Çavdar ise sadece öğretmenler gününde değil, zaman zaman kendileri için çiçek ve hediye gönderen öğrenci ile velilerinin bulunduğunu söyledi. Çiçek almaktan mutluluk duyduklarını belirten Öğretmen Buse Çavdar, bu yılın başından beri salgın nedeniyle hüzünlü anma ve kutlamalar yaşasalar da tüm öğretmenler gibi çiçek alan herkesin mutluluk duyup gülümseyeceğini belirti. Mustafa YILDIRIM

Bu haber toplam 109 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.