Güllük Dalyan’a rakip

Muğla'da Dalyan beldesine her yıl binlerce turistin çamur banyosu için gelmesinin ardından, şimdi de Milas'a bağlı Güllük beldesindeki Sıcak Su Koyu’nda çamur banyosu yapmak isteyen yerli ve yabancı turistler için tekne turları...

Güllük Dalyan’a rakip

Muğla'da Dalyan beldesine her yıl binlerce turistin çamur banyosu için gelmesinin ardından, şimdi de Milas'a bağlı Güllük beldesindeki Sıcak Su Koyu’nda çamur banyosu yapmak isteyen yerli ve yabancı turistler için tekne turları düzenleniyor.

Paşa Kızı Ayşe yatı, her gün saat 10.30'da Güllük'ten hareket ederek körfez turlarını Mayınlı Koy, Bostancı Koyu, Gökliman Koylarından sonra Sıcak Su Koyu çamur banyosunda son buluyor.

Güllük Belediye Başkan Vekili Tevfik Kırçın, "Günlük gezi tekneleri her gün düzenli olarak Güllük körfezinde yemekli tura çıkıyorlar. Çamur banyosu yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi görüyor. Geçtiğimiz yıl gelen ve çamur banyosuna giren yerli ve yabancı turistler, kükürtlü çamuru vücutlarına sürerek şifa arıyor. Romatizma, cilt hastalıkları gibi rahatsızlığı olanlar tekrar geliyor. Çamur banyosu sayesinde rahatsızlıklarını giderenler iyileştiklerini ve tekrar geldiklerini söylüyorlar" dedi.

Paşa Kızı Ayşe yat kaptanı Sinan Erbey, "20 yıldan beri düzenli olarak körfez turu yapıyoruz. Akvaryum gibi koylarda keyifli dakikalar geçiriyoruz. Tekne turumuza katılanlara balık, köfte, karpuz, çay ikramlarında bulunuyoruz. En son durağımız sıcak su koyu çamur banyosu. Tura katılanlar merakla "ne zaman çamur banyosuna gideceğiz" diye soruyorlar. Bu koy küçük çocuklar için de çok güzel. Çocuklar saatlerce sudan çıkmak istemiyorlar.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.