Güler Ertan sergisini açıyor

Türkiye’nin ilk Kadın Fotoğraf Eğitmeni ve Fotoğraf Sanatçısı Prof. Güler Ertan'ın Fotoğraf Sergisi 22 Temmuzda Bodrum'da Dibeklihan Yıldız Kenter Sanat Galerisinde açılacak.Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde...

Güler Ertan sergisini açıyor

Türkiye’nin ilk Kadın Fotoğraf Eğitmeni ve Fotoğraf Sanatçısı Prof. Güler Ertan'ın Fotoğraf Sergisi 22 Temmuzda Bodrum'da Dibeklihan Yıldız Kenter Sanat Galerisinde açılacak.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Fotoğraf Bölümünü kuran, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fotoğraf Bölümü kurucuları arasında yer alan, Haliç Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin kuruculuğunu yaparak Grafik Tasarım ve Fotoğraf ve Video Bölüm Başkanlığının yanı sıra Dekanlık yapan, Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde dekanlık görevinde bulunan ve halen aynı üniversitede Grafik Tasarımı bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapan Güler Ertan 50 senedir fotoğraf eğitmenliği yapıyor.

Güler Ertan; “Ödüllerim arasında beni en çok etkileyen “İFSAK Yılın Eğitimcisi” ve “Truva-Yılın Fotoğrafçısı” ödülüdür diye bahseder. Fakat en önemlisi ise kendi deyimiyle “ismimin sonsuza dek kalıcılığı açısından, beni onurlandıran ve gururlandıran 'Balıkesir Ulusal Fotoğraf Müzesi'nde yer verilmesidir" diyor.

Çağdaş Fotoğraf Sanatı, Açıklamalı Fotoğraf Sözlüğü, 1960 Sonrası Türk Fotoğrafı, Türk Fotoğrafçıları Kütüphanesi kataloğu ve Dünden Bugüne Fotoğraf kitapları bulunan  Prof. Güler Ertan'ın Fotoğraf Sergisi 3 Ağustosa kadar 10.00-13.00 / 16.00-23.30 saatleri arası görülebilecek.

 

Bu haber toplam 129 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.