Gül: Türk zirvesi bağlarımızı güçlendirecektir

Bodrum’da düzenlenen Türk Konseyi 4. Zirve Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “ Türk Zirvesi birbirimizden alacağımız kuvvetle bağlarımızı güçlendirecektir.” Dedi.Bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen...

Gül: Türk zirvesi bağlarımızı güçlendirecektir

Bodrum’da düzenlenen Türk Konseyi 4. Zirve Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “ Türk Zirvesi birbirimizden alacağımız kuvvetle bağlarımızı güçlendirecektir.” Dedi.

Bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Birliği Konseyi (Türk Konseyi) Zirve toplantısının son oturumunda konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Bağlarımızın güçlendirilmesine büyük önem veriyorum” dedi.

Bugün sona erecek olan zirve toplantısı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Kırgızistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev’ Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhammedov ve bakanların katılımıyla başladı.

Zirvenin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye olarak ev sahipliği yapmaktan ve Türk misafirlerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 2009’da Nahçıvan’da düzenlenen Türk Zirvesi’nde imzalanan Nahçıvan Anlaşması ile kurulan Türk Konseyi’nin birlik ve beraberliğin pekiştirilmesinde rol üstlendiğini belirtti. Türk Konseyi ile maksatlarının diğer bölgesel işbirliği mekanizmalarını destekleyecek şekilde bölgesel ortaklık tesis etmek olduğunu ifade eden Gül, “Bağlarımızın güçlendirilmesine büyük önem veriyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Aramızdaki dostluğumuz, bu kadar güçlü ve ilişkilerimiz bu denli yoğun olunca; işbirliğimizi sadece ikili düzeyde sınırlı tutamazdık. Türk Cumhuriyetler arasında ekonomik, sosyal ve kültürel etkileşime ivme kazandırmak için Türk Konseyi’ni kurma kararı verdik. Türk Konseyi’ni birlik kuvvet doğar şiarından yola çıkarak kurduk. 2009 yılından bu yana her yıl kesintisiz olarak düzenli olarak bir araya geliyoruz. Amacımız; diğer bölgesel işbirliği mekanizmalarını destekleyecek şekilde bölgesel ortaklık kurmak. Zirve’de halkların yararına olan tüm konuları ele alacağız. Bu yılki zirvenin teması turizm olarak belirlendi. Birbirimizden alacağımız kuvvetle bölgesel ortaklık ruhunu perçinlemek ve yeni sinerjiler oluşturmak niyetindeyiz. Bu kapsamda İstanbul’daki sekretaryayı güçlendiriyoruz" diyerek görüşmelerin verimli geçmesini diledi.

Oturum Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün açış konuşmasının ardından basına kapatıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, toplantı öncesinde devlet başkanlarını otel önünde karşılayarak bir süre sohbet etti. Sohbetin ardından aile fotoğrafı çekildi ve daha sonra toplantıya geçildi.

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.