Gül: Süreç şeffaf şekilde yürüyor

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaretinde konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı Seçimi ile ilgili olarak sorulan soruya; “ Bunları Ankara’da konuşmak lazım. Süreç şeffaf bir şekilde yürüyor.”...

Gül: Süreç şeffaf şekilde yürüyor

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaretinde konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı Seçimi ile ilgili olarak sorulan soruya; “ Bunları Ankara’da konuşmak lazım. Süreç şeffaf bir şekilde yürüyor.” Diye cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaretinde cumhurbaşkanlığı seçim süreci ile ilgili soruya, “Bunları Ankara’da konuşmak lazım. Süreç şeffaf bir şekilde yürüyor” cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, 4. Türk Konseyi Devlet Başkanları Zirve Toplantısı’nın ardından Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü ziyaret etti. Valilik ziyareti öncesi Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşları selamlayan Cumhurbaşkanı Gül’e Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Turizm Bakanı Ömer Dinçer de eşlik etti. Valilikte Vali Hakan Güvençer’in verdiği kısa brifingin ardından konuşan Cumhurbaşkanı Gül, “Daha önce gerek siyasette, gerek hükümette bulunduğum dönemlerde çeşitli vesilelerle Muğla’ya hep gelmiştim. Siyasete ilk başladığım günlerde, o zamanki siyasi parti beni Muğla Koordinatörü olarak görevlendirmişti. Bugün Cumhurbaşkanı olarak Muğla’da bulunmaktan gerçekten ayrı bir memnuniyet duyuyorum. Muğla turistik bir il ve Türkiye’ye çok büyük bir değer katıyor. Muğla turizmin yanında sadece yerin üstü değil, altı da zengin olan bir ilimiz” dedi.

Gazetecilerin cumhurbaşkanlığı seçim süreci ile ilgili sorusu üzerine Gül, “Bu konuları Ankara'da konuşmamız gerekiyor. Bir takvim var, bu takvim çalışıyor. Bugün misafirlerimiz vardı. Pazartesi günü başka misafirlerimiz var. Zaten seçim takvimini de herkes biliyor. Gayet açık ve şeffaf bir şekilde bu süreçte işliyor. Siyasi partiler, büyük bir sorumluluk duygusu içerisinde hareket ediyor. Sivil toplum örgütleri bildiriyor. Dolayısıyla demokrasinin önemli dönemeçlerinden birisi veya önemli noktalarından birisi. Bunların şüphesiz ki yapılması, bunlar milletvekilliği seçimleri olur, mahalli seçimler olur, cumhurbaşkanlığı seçimleri olur. Bu sefer tabi halkın cumhurbaşkanını direkt seçecek olması ayrı bir yenilik getirmiş oldu Türkiye'ye. Ümit ediyorum gerçek demokrasiye yakışır olgunluk içerisinde gerçekleşecektir” diye konuştu.

“Muğla Simgesel bir dokuya sahip”

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü ziyaret etti. Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla’nın ekonomik, siyesi ve tarihi değerleri hakkında bilgi verdi. Cumhurbaşkanı olarak ziyaret ettiği bütün illerde vilayetleri ve belediye başkanlarını da ziyaret ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Muğla’nın kendine has bir kimliği var. Muğla, evleri bacasından duvarına ve çatısından kiremitlerine kadar simgesel bir kent dokusuna sahip. Böyle güzel bir şehri iyi muhafaza etmek gerekir. Nihayetinde diğer kamu görevlileri gelirler, belli bir yerde görevlendirilirler. Ama belediye başkanları, doğdukları, büyüdükleri, hatta ailelerinin oralı olduğu insanlardır. Dolayısı ile şehirlerin esas sahipleri belediye başkanlarıdır. Şehirlerde süratle, el çabukluğu ile yapılan, şehrin kimliği ve kültürü ile bağdaşmayan çalışmalar, tarihi dokunun kaybolması ve onun yerine çok katlı binaların yapılması ilk etapta iyi gözükür ama, 5-10 yıl sonra o şehir yaşanmaz hale gelir. Onun için şehrin mimarına sahip çıkmak çok önemli” dedi.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.