Görme Engelliler Satranç Turnuvası yapıldı

Ortaca’da Cumhuriyet Satranç Turnuvası, görme engelli sporcularında katılımı ile gerçekleştirildi.Ortaca Belediye Başkanlığı ve Küresel Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulüpler Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği turnuvaya...

Görme Engelliler Satranç Turnuvası yapıldı

Ortaca’da Cumhuriyet Satranç Turnuvası, görme engelli sporcularında katılımı ile gerçekleştirildi.

Ortaca Belediye Başkanlığı ve Küresel Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulüpler Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği turnuvaya 12’si görme engelli 80 sporcu katıldı.

Turnuvada dereceye giren sporculara organizasyonun sponsoru olan Ortaca Belediyesi tarafından çeşitli ödüller verildi.

Satranç Federasyonu Ortaca İlçe Temsilciliği olarak turnuvaya teknik yardımda bulunduklarını belirten İlçe Temsilcisi Cengiz Şatır; “Ortaca Belediye Başkanlığı’nın, Küresel Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulüpler Birliği ile yapmış olduğu ortak bir turnuva, Turnuvaya 20’si bölgenin en güçlü oyuncularından olmak üzere 80’e yakın oyuncu katıldı. 5 turluk maçlar sonucu Ortaca Belediye Başkanlığı A,B,C ve D guruplarında sporcuları ödüllendirecek. Diğer derecelere de madalya verecekler. Görme engelliler, gören sporcular ile de oynayabiliyor. Görme engelli sporcuların tabloları ve taşları farklı, onlar kendi taşları ile oynayarak yapmış oldukları hamleleri kayıt cihazına kaydediyorlar, Cihaz hamleleri kayıt ediyor. Diğer oyuncuda taşlar ile oynuyor maç bitiminde de değerlendirmesi yapılıyor. Aralarında Milli takımda da oynayan 12 görme engelli sporcu var. Hem sportif amaçlı hem de turistik açıdan Ortaca’yı seçmişler. Ortaca Belediyesinin sponsorluğu ile de böyle bir turnuva ortaya çıktı.” dedi.

“Amaç farkındalık yaratmak”

Küresel Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulüpler Birliği Genel Başkanı Yunus Sönmez ise şunları kaydetti; “Kulüpler birliği olarak gerek satranç gerekse diğer branşlarda çeşitli turnuvalar organize ediyoruz. Genel kaynaşma usullerine göre, gören ve görmeyen arkadaşlar birlikte oynayarak bir farkındalık oluşturmuş oluyorlar. Bu kapsamda Ortaca Belediyesinin sponsorluğu ile bu turnuvayı buraya almış olduk. İl temsilciliğimiz ile birlikte Ortaca ilçemizde bu organizasyonu gerçekleştirmiş olmaktan mutluyuz.”

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.