Görme Engelliler Eğitim Kursu düzenlendi

Bodrum Belediyesi’nin katkılarıyla Gören Kalpler Görme Engelli Eğitim Derneği tarafından Bodrum Yarımadası’nda ikamet eden ve hiçbir özel eğitim imkanına ulaşamamış on kişilik görme engelli bireye 12 günlük hızlandırılmış...

Görme Engelliler Eğitim Kursu düzenlendi

Bodrum Belediyesi’nin katkılarıyla Gören Kalpler Görme Engelli Eğitim Derneği tarafından Bodrum Yarımadası’nda ikamet eden ve hiçbir özel eğitim imkanına ulaşamamış on kişilik görme engelli bireye 12 günlük hızlandırılmış özel eğitim kursu düzenlendi.

On kişilik görme engelli bireye, iki görme engelliler özel eğitim öğretmeni, bir bilgisayar eğitimcisi, bir proje koordinatörü ve bir yardımcı personel olmak üzere 5 kişiden oluşan proje ekibi tarafından 24 saat birlikte olmak üzere hızlandırılmış bir program uygulanıyor.

Kursa katılan görme engelliler Bodrum Belediyesi’nin kaldırımlara uyguladığı ve engellilerin yürüyüşünü kolaylaştıran özel bant yardımıyla Cevat Şakir Caddesi’nden problemsiz bir yürüyüş yaptı. 27 Ocak - 7 Şubat 2014 tarihleri arasında, bağımsız yaşam, bağımsız hareket, sesli sistem bilgisayar, telefon ve kabartma yazı gibi eğitimleri alacak olan bireyler eğitimin sonunda aile, çalışma, sosyal, kültürel ve sportif hayatlarını daha başarılı bir şekilde sürdürebilecek.

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.