Görme Engelliler dernek kuruyor

Milas Görme Engelliler Derneği’ni kurmak için bir süredir çalışma yürüten görme engelli Harun İnpınar, görme engelli vatandaşlara ulaşabilmek için Milas halkından yardım istiyor.Milas İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık...

Görme Engelliler dernek kuruyor

Milas Görme Engelliler Derneği’ni kurmak için bir süredir çalışma yürüten görme engelli Harun İnpınar, görme engelli vatandaşlara ulaşabilmek için Milas halkından yardım istiyor.

Milas İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde çalışan görme engelli Harun İnpınar, Milas Görme Engelliler Derneği’ni kurabilmek için, Rehberlik Araştırma Merkezinde görevli Rehber Öğretmeni Metin Polat ve Valilik Görme Engelliler Komisyonu Üyesi İlker Çukur ile çalışmalara devam ediyor. Şuan yaklaşık 10 civarında üye kaydı alabildiklerini belirten ve dernek kurulabilmesi için en az 25 üye olması gerektiğini söyleyen İnpınar, görme engelli vatandaşlara ulaşma konusunda vatandaşlardan destek istiyor.

“Engelleri aşmak için birlik olmalıyız”

Rehber Öğretmeni Metin Polat ve görme engelliler komisyon üyesi İlker Çukur ile meşakkatli bir çalışma yürüttüklerini belirten İnpınar, ilçe merkezinde ve köylerdeki görme engellilere ulaşma konusunda çok büyük sıkıntılar yaşadıklarının altını çizerek Milas halkından yardım istiyor. Engellilerin sorunlarının dile getirilmesinde, bu sorunların çözülmesinde ve gerekli eğitim faaliyetlerinin yapılarak engellilerin iş yaşamına kazandırılmasında, bireysel yaşamlarında hayatla barışmaları için derneklerin işlevine işaret eden İnpınar, engelli vatandaşlara birlik çağrısında bulundu. Çalışmaları konusunda bilgi veren İnpınar yaptığı açıklamada, “Engelli kardeşlerimize, abilerimize, ablalarımıza ulaşabilmek için mahalle mahalle, köy köy araştırma yapıyoruz. Köy ve mahalle muhtarlarına ulaşarak bulundukları yerde görme engelli vatandaşımız var mı diye soruyoruz. Var ise imkanlar doğrultusunda onların bulundukları yere gitmeye çalışıyoruz. Birlik olabilmek için azimle çalışıyoruz. Belki bizler kendimizi kurtardık iş güç sahibi olduk. Ama çok kötü durumda olan arkadaşlarımızın olduğunu biliyoruz. Bu şartların düzeltilmesinde dernekleşmek çok büyük önem ifade ediyor” dedi.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.