Gönül Elçileri toplantıları sürüyor

Toplumsal kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla Sayın Başbakanımızın Eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Aralık 2012’de başlattığı 81 ilde hayata geçirilen “Toplum Kalkınmasında...

Gönül Elçileri toplantıları sürüyor

Toplumsal kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla Sayın Başbakanımızın Eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Aralık 2012’de başlattığı 81 ilde hayata geçirilen “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi”nin tanıtım toplantılarının dördüncüsü Muğla Valisi Fatih Şahin’in eşi Ayşe Şahin’in katılımı ile Valilik 75. Yıl Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Gönül Elçileri Projesinin ilimizdeki koordinatörlüğünü yürüten Ayşe Şahin yaptığı konuşmada, “Özellikle dezavantajlı grupların toplumla bütünleşmesinde gönüllülük bakış açısı ve gönüllü kişilerin önemli rolü vardır.” dedi.

Gönüllüğün olduğu yerde olumlu ve yapıcı iletişimin olacağını ifade eden Ayşe Şahin, “Çeşitli nedenlerle kendi ailesi yanında bakımları sağlanamayan çocukları, aile ortamlarında kabul ederek, bakım, eğitim ve yetiştirilme sorumluluklarını kısa veya uzun süreli olarak koruyucu aile olarak üstlenme konusunda gönüllük göstermek çok önemli. Toplumsal hayatın daha iyi olması için yediden yetmişe bu projeye herkesi davet ediyorum. Bu proje ile ülkemizde yardıma muhtaç, anne babadan ayrı yaşayan çocuklar ve yuvada yaşayan bütün çocuklara kucak açmış olacağız. Çocuklara sıcak sevgi dolu bir ortam sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Dr. Mestan Yayman, kimlerin koruyucu aile olabileceği ile ilgili açıklama yaparken, projenin geniş kitlelere yayılmasının topluma önemli bir katkı sağlayacağını ifade etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ise Gönül Elçileri Projesinin tanıtımının yanı sıra koruyucu aile hakkında bilgi verdi. Şu ana kadar İlimizde on çocuk evinin açıldığını, önümüzdeki yıl on çocuk evi daha açılacağını ve konu ile ilgili çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Ali Akkuzu’nun yanı sıra İl Jandarma Komutanının, Muğla Belediye Başkanının, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörünün, İl Emniyet Müdürünün, Vali Yardımcılarının, Kaymakamların eşleri katıldı.

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.