Gönül Elçileri toplandı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca hayata geçirilen Gönül Elçileri Projesi’nin Muğla’da 2. Değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve eşi Fatma Dilek Güvençer “Gönül Elçileri...

Gönül Elçileri toplandı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca hayata geçirilen Gönül Elçileri Projesi’nin Muğla’da 2. Değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve eşi Fatma Dilek Güvençer “Gönül Elçileri Projesi Kadın İçin Mesleki Eğitim Projesi Değerlendirme Toplantısı”na katıldı. Toplantıya Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Kaymakamlar ve Daire Müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Güvençer: “Önceki toplantılarımızda hedefler vermiştik. Bu toplantımızda da bu hedeflerin değerlendirmesi için buradayız. Güzel bir bahar sabahında güzel bir mutluluğu paylaşmak için buradayız. Gönül Elçileri Projesi kapsamında burada bulunan iki arkadaşımız ilimizdeki projeyi temsil ediyor. Biz onlar için varız. İlimiz adına bütün Kaymakamları, öncelikle kaymakam eşlerini yürekten kutluyorum. Gayet başarılıyız. İnşallah bu başarı bundan sonra gelecek başarının da ilk adımlarının işareti olur” dedi.

“En büyük gönüllü organizasyon”

Vali Güvençer sözlerine şu şekilde devam etti: “Bodrum Kaymakamımızın eşi Türkiye’nin en büyük gönüllülük organizasyonu dedi. Gönül elçileri programı hem taşıdığı maksadı hem bir ucunda devletin hem bir ucunda sivil toplum örgütlerinin olması devletin her zaman olduğu gibi yönlendirici fonksiyonunu ifade etmesi anlamında hem de sahada bu işe gönüllü olarak gönül vermiş vatandaşlarımızın özellikle hanımlarımızın katkıları ile belki de Türkiye Cumhuriyeti coğrafyasının Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük gönüllük organizasyonu. Bunu bir avantaja çevirmeliyiz. Çok rahatlıkla ülkenin en büyük gönüllülük organizasyonu olarak tanımladığımız bu faaliyeti gönül elçiliği programına dönüştürme vecibi var. Hala pek çoğumuzun gönül elçilerimizle bire bir diyaloga geçmiş durumda değiliz. Bu toplantı vesilesiyle ilk düşünmemiz gerekenlerden bir tanesi bu gönül elçilerimizi bu işin içerisine katmamız. Görev bölüşümü yapabilmiş değiliz. İlk düşünmemiz gerekenlerden birisi Gönül Elçilerini biraz daha işin içine nasıl sokabiliriz bunun cevabını bulmalıyız. Gönül Elçileri Projesini sadece tanıtmak, kayıtlarını yapmak yeterli değildir. Yaptıklarımızın takibini de yapmalıyız. İkinci ayağının tanıtım görevini yerine getirdik. Olabildiğince çok sayıda kişiye ulaştık. Elde ettiğimizden başarıdan mutlu olmalıyız”

Akkuzu çalışmaları anlattı

Gönül Elçileri Projesi ile ilgili sunum yapan Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ali Akkuzu: “Gönül elçileri Projesi Başbakanımızın eşleri Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi´nin himayelerinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı başkanlığında, 81 İl Vali Eşlerinin katılımıyla 19 Aralık 2012 tarihinde başlatılmıştır. Proje kapsamında il genelinde tüm kamu kurum kuruluşları ve sivil toplum örgütlerine yönelik 67 toplantı yapıldı. Gönül Elçileri Projesi kapsamında Muğla’da 805 kadınımız açık öğretim ortaokul ve liseye kayıt yaptırdı” dedi.

Muğla’da ikinci etap ‘Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi’ kapsamında tüm ilçelerde Açıköğretim Ortaokuluna 175, Açıköğretim Lisesine 218, Mesleki Açıköğretim Lisesine 412 olmak üzere toplam 805 kayıt yapıldı. Bunun yanında 137 kadın meslek edindirme kursu ve Milas ilçesinde de 14 kişilik ev tipi softalık zeytin işleme kursu açıldı.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.