Gönül Elçileri standı açıldı

Koruyucu aile sayısının artırılmasına yönelik Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen “Gönül Elçileri” projesinin tanıtımı için Muğla Sınırsızlık Meydanında stant açıldı. Stanttın açılışına...

Gönül Elçileri standı açıldı

Koruyucu aile sayısının artırılmasına yönelik Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen “Gönül Elçileri” projesinin tanıtımı için Muğla Sınırsızlık Meydanında stant açıldı. Stanttın açılışına Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ve vatandaşlar katıldı.

Stant açılışında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu; “Özgür iradeyle ve dayanışma ruhu içinde, herhangi bir karşılık beklemeksizin sahip olduğu deneyim, beceri ve kaynakları toplumun dezavantajlı gruplarının yaşam kalitelerini yükseltmeye yönelik Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının verdiği kurumsal hizmetlere katkı sağlayan kişi gönül elçisidir. Bu amaçla, kadınlar, çocuklar, engelliler, yaşlılar, gaziler ve şehit yakınları ve yoksullar gönül elçilerinin kapsamına girer. Gönül elçisi sayısını arttırmak zorundayız. Buradan vatandaşlarımıza da çağrıda bulunmak istiyorum. Yaşlılar ve çocuk yuvamızı haftada en az bir defa bir saatliğine de olsa ziyaret edin. Proje kapsamında tüm STK’lar kamu kurum ve kuruluşlarında tanıtımlarımızı sürdürüyoruz. Çalışmalarımız sayesinde aralık ayı sonu itibariyle 15 koruyucu aile başvurusu aldık. İlimiz genelinde halen 10 koruyucu alile yanında çocuklarımız yaşıyor. Geçen hafta itibariyle aç çocuğumuzu koruyucu aile yanına izinli olarak verdik. Bu hafta içinde de üç çocuğumuz daha koruyucu ailelerle eşleştirilerek verilecek. Amacımız 0-5 yaş gurubunda bulunan yuvamızda ki 25 çocuğumuzu koruyucu ailelerin yayına yerleştirerek bir aile ortamında büyümesini sağlayarak topluma kazandırmaktır” dedi.

Vali Yardımcısı Mestan Yayman bu proje ile yaptığı açıklamada bu ekibin içinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek; “Gönül elçileri projesi il genelinde yapılan çalışmalarla sürüyor. Bugün de çalışmalarımızın devamı olarak halkımıza duyurmak için bu stant açılışını yapıyoruz. Bu standımız hava şartları müsaade ettiği sürece haziran ayına kadar burada açık kalacak. Amacımız insanlara gönüllülüğü alıştırmak. Bu projenin bir parçası olmaktan çok mutluyum. Proje başlayalı kısa bir süre olmasına rağmen 300 gönül elçisi 15’de koruyucu aile başvurusu aldık. Amacımız koruyucu aileleri artırarak çocuklarımızı aile ortamında büyümektir” dedi

Sınırsızlık meydanında açılan stantta vatandaşlara gönül elçiliği ve koruyucu ailelik konusunda sosyal hizmet uzmanları tarafından bilgi veriliyor.

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.