Gönül Elçileri Ortaca’da buluştu

Ortaca ilçesinde "Gönül Elçileri Projesi"nin tanıtım ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Ortaca İlçesi’ne bağlı Sarıgerme’de bulunan Hilton Sarıgerme Park Oteli’nin Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya...

Gönül Elçileri Ortaca’da buluştu

Ortaca ilçesinde "Gönül Elçileri Projesi"nin tanıtım ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Ortaca İlçesi’ne bağlı Sarıgerme’de bulunan Hilton Sarıgerme Park Oteli’nin Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya Muğla Valisi Fatih Şahin'in eşi Ayşe Şahin, Dalaman Kaymakam’ın eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, Ortaca Kaymakamı’ın eşi Gülşen Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, İl Sosyal Hizmetler Uzmanı Neslihan Han konuşmacı olarak yer aldı.

Toplantıya; Muğla Valisi Fatih Şahin’in eşi Ayşe Şahin, Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz’ın eşi Gülşen Yılmaz, Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek’in eşi Dr. Çiğdem Şimşek, İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler, CHP İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya ve eşi, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik’in eşi Serpil Karaçelik, DALTAP Başkanı Yücel Okutur ve Hilton Oteli Genel Müdürü Hakan Altın Koruyucu Aileden Akibe Aydoğan, sivil toplum kuruluşları başkan ve üyeleri 200’e yakın çok sayıda Ortacalı bayan katılıp, toplantıya büyük ilgi gösterildi.

Toplantının açılış konuşmasını ev sahipliğini yapan Ortaca Kaymakamı’nın eşi Gülşen Yılmaz yaptı. Yılmaz; "gönüllülük" kavramının, tamamen gönülle ilgili olduğunu, sadece kimsesiz veya aileye muhtaç çocuklara değil, huzur evlerindeki yaşlıların da gönüllü ziyaretçilere ihtiyacı olduğunu vurguladı. Yılmaz, gönüllü ailelerle, çocukların gelişmesine verilecek  katkıların, giderek toplumsal kalkınmaya da katkı sağlayacağını ifade etti.

Vali Fatih Şahin’in eşi Ayşe Şahin ise, projenin çok önemli olduğunu ve kamuoyuna tanıtılması gerektiğini söyledi. "Gönül Elçileri" projesi ile "Koruyucu Aile" projesinin karıştırılmaması gerektiğine söyleyen Şahin; "Toplumda 'gönüllülük' kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek amacıyla Sayın Başbakanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin'in önderliğinde, 'Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri' projesi uygulanmaya başlandı. Projenin ilk tanıtım toplantısı ise, 81 İl Valimizin eşlerinin katılımıyla 19 Aralık 2012'de Ankara'da yapıldı" dedi.

Kaymakamlar, eşleri ve diğer kamu yöneticilerinin eşleriyle projeyi toplumun her kesimine anlatmaya ve yaymaya çalıştıklarını bildiren Ayşe Şahin; “Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Çocukların yeterli sevgi alabildikleri, gereksinimlerinin düzenli olarak karşılandığı sıcak aile ortamında yetiştirildiklerinde; sağlıklı bireyler olabildiklerinin bilimsel olarak kanıtlanmıştır."Gönül Elçileri" projesinin herkese anlatıp, katkı verilmesini istiyoruz.

Çocukların aile içi şiddet, geçimsizlik, ölüm ve ayrılma gibi nedenlerden dolayı koruma altına alındığına dikkati çeken Şahin; "Çocuklarımız bu durumu hiçbir şekilde hak etmiyor. Koruma altına alınmak, çocuklarımızın tercihi değildir" diye konuştu.

Gönül Elçiliğinin insana ve insanlığa hizmet için karşılık beklemeden emek veren kişi ve gruplar için kullanılan derin anlamlı bir ifade olduğuna işaret eden Şahin, şöyle konuştu: "İfadenin derinliği yapılan işin içinde akıl, düşünce, deneyim, beceri ve profesyonel uzmanlıklar kadar inanç, değerler ve insan sevgisinin bulunmasından kaynaklı. İhtiyaç sahibi insanlara ve insanlığa katkı sağlamak isteyen herkes Gönül Elçisi olabilir. Gönül Elçisi hedef grupların ihtiyaçlarına göre kendi ilgi, bilgi, beceri ve deneyimleri kapsamındaki her tür sosyal hizmete katkı verebilecek."dedi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ise, Gönül Elçileri Projesinin tanıtımının yanı sıra koruyucu aile hakkında da bilgiler verdi.

Akkuzu, şu ana kadar ilimizde bazı çocuk evlerinin açıldığını, önümüzdeki yıl, sayılarının daha da artırılacağını, konu ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek; "Koruyucu aile olarak gönüllülük, her çocuğun bir aileye ihtiyaç duyduğu, ailesi olmayan çocuklar için gönlünde yer açmaktır. Çocukların kalabalık yurt ve yuvalar yerine bir aile içinde büyüyüp, hayata daha iyi hazırlanabilmeleri için bir çocuğa anne baba sevgisi, şefkati ve duyarlılığı içinde sahip çıkarak onu büyütmektir" dedi.

Projeyle ilgili bilgilerin verilmesinin ardından katılımcılara koruyucu aile uygulaması ile koruyucu aile bilgi ve deneyim paylaşımı videoları izlettirildi. Toplantıya katılan ve Gönül Elçisi olmak isteyen kişi ya da ailelere de "Gönül Elçisi” Başvuru Formu dağıtıldı.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.